Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/10/2014 - 21:12

Θρίλερ με τον θάνατο του 16χρονου στη Λέσβο

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση θανάτου ενός 16χρονου από τη Λέσβο σε (μάλλον περίεργο) τροχαίο με μοτοσικλέτα το Σάββατο, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Ο άτυχος Γιώργος Χατζέλλης από το χωριό Κάπη κινούνταν με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καλλονής - Παρακοίλων έχοντας συνεπιβάτισσα μια 15χρονη φίλη του. Κάποια στιγμή, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αρχικά έγιναν γνωστά, ο ανήλικος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε σε βράχια και έχασε τη ζωή του, ενώ το κορίτσι τραυματίστηκε.
 
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος του 16χρονου προήλθε από βαριά τραύματα στον θώρακα και αιμορραγία. Πληροφορίες όμως θέλουν τη 15χρονη να είχε εμπλακεί νωρίτερα σε καβγά, ενώ η Αστυνομία φέρεται ότι ήδη έχει στη διάθεσή της το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε τόσο στον αδικοχαμένο νέο όσο και στη φίλη του.
 
Οπως προκύπτει, οι εκχυμώσεις που φέρει στο πρόσωπό της δεν οφείλονται στην πτώση από τη μηχανή, αλλά σε χτυπήματα που ενδεχομένως είχαν προηγηθεί! Μάλιστα η μαθήτρια βρέθηκε εκείνο το βράδυ από διερχόμενο αυτοκίνητο σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 16χρονου και με τη βοήθεια του οδηγού επέστρεψε στο σπίτι της, χωρίς να πει αμέσως στους γονείς της τι είχε συμβεί.
 
Οταν εκείνοι διαπίστωσαν ότι είχε τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και έπειτα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, δίχως να έχει διαφωτίσει τις Αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Εκτιμάται ότι ίσως υπέστη σοκ βλέποντας νεκρό τον φίλο της και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσε να μιλήσει, και πιθανώς να βρέθηκε τόσο μακριά από αυτόν στην προσπάθειά της να φτάσει με τα πόδια στην Καλλονή. Τώρα οι αστυνομικοί περιμένουν να επανέλθει πλήρως για να είναι σε θέση να καταθέσει.
 
Χωρίς φθορές
 
Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως έχει αποκλείσει την εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου στο τροχαίο, ενώ η μηχανή δεν έχει υποστεί μεγάλες φθορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς ο 16χρονος έπεσε από τη μηχανή και χτύπησε στα βράχια, κι έτσι εξηγείται ότι η μοτοσικλέτα δεν φέρει σημάδια από σύγκρουση.
 
Η κηδεία του έγινε προχθές στο χωριό του, σε κλίμα οδύνης. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του και ο δίδυμος αδερφός του (είναι παίκτης της ΑΕΛΚ Κ17), οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τον αγαπημένο τους. Φίλοι, πλήθος συγχωριανών, καθώς και απλός κόσμος από όλο το νησί είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο.
 
Εύα Παπαδάτου 

Μοιράσου το άρθρο!