Αθλητικά

19/10/2014 - 20:16

+3 βαθμοί στο κασαφόρτε * της Καλλονής

yle="text-align: justify;"> Η Καλλονή για άλλη μία φορά μετέτρεψε σε απόρθητο κάστρο την έδρα της κερδίζοντας με 1-0 την Κέρκυρα!  Η Καλλονή νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα, χάρη σε γκολ του Αντέγιο στο 66ο λεπτό.

 

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε… Ο Γιάννης Ματζουράκης δεν άλλαξε τα πλάνα του μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Καλτσά στο 52ο λεπτό και όχι μόνο δεν δέχθηκε γκολ από την Κέρκυρα, αλλά έβαλε κιόλας με τον Αντέγιο στο 66ο λεπτό. 
Παραμένει ισόβαθμη (13 βαθμοί ) με Ολυμπιακό στην 3η θέση.
Ακίνδυνοι για ένα ημίχρονο οι «Φαίακες» που έγιναν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, ειδικά από το σημείο που έμειναν με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο . Λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν προς το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά ο Χαβίτο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 86ο λεπτό. 
 
Αναλυτικά το ματς 
 
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έπαιζε με 10 παίκτες, η ομάδα της Λέσβου επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 1-0.
Το δικό της κάστρο έχει δημιουργήσει στη Μυτιλήνη η Καλλονή, η οποία κόντρα στην Κέρκυρα έδωσε συνέχεια στο εξαιρετικό σερί της.
 
Με το γκολ του Αντέγιο οι γηπεδούχοι πήραν την τέταρτη σερί φετινή τους νίκη σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις, ενώ και πάλι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.
 
Είναι άξιο αναφοράς ότι μέχρι την αποβολή του Καλτσά η Καλλονή μπορεί να είχε την καλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, το δοκάρι του Λεοζίνιο, αλλά δεν πατούσε τόσο καλά στα πόδια της. Ωστόσο, από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο άπαντες ανέβασαν ταχύτητα και έμπαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες. 
 
Με το γκολ του Αντέγιο η ομάδα του Ματζουράκη εξαργύρωσε την υπεροχή της και στη συνέχεια παρέμεινε πιο απειλητική από την Κέρκυρα παρόλο που η δεύτερη όφειλε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την τρίτη φετινή τους ήττα.
Παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ήταν το πρώτο ημίχρονο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολλά λάθη και τις διακοπές που υπήρχαν λόγω συχνών τραυματισμών. Οι προσπάθειες των δύο ομάδων τις περισσότερες φορές έμεναν ανολοκλήρωτες και οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν πολλά να κάνουν.
 
Μπορεί η παρθενική τελική να ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην Καλλονή, όταν από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Ναβάρο, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο. 
 
Μετά το πρώτο 20λεπτο η ομάδα που κυριάρχισε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Κέρκυρα. Έκλεισε τους διαδρόμους, δεν δεχόταν φάσεις και προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Καλλονής. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Χογκ. 
 
Αντιθέτως, εκείνη που άγγιξε το γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν η Καλλονή. Στο 41' ο Λεοζίνιο εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους.
 
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, αφού από τα πρώτα λεπτά η Καλλονή έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καλτσά. Απόρροια αυτού ήταν να υπάρχει μεγάλη ένταση στα επόμενα λεπτά, δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους.
 
Ωστόσο, όλο αυτό μετατράπηκε σε κίνητρο για την ομάδα του Ματζουράκη, η οποία στο 66' πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Αντέγιο ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο. Ο Γρηγορίου κάνοντας αλλαγές προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, όμως, επί της ουσίας η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική με εξαίρεση την απίστευτη ευκαιρία του Χαβίτο στο 86'. 
 
Η Καλλονή, από την πλευρά της, θα μπορούσε να έχει κλειδώσει το παιχνίδι σε δύο περιπτώσεις, αλλά βρήκε απέναντί της τον Σέτκους. Αυτό, πάντως, δεν της κόστισε και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της να πανηγυρίζουν έξαλλα μία σημαντική βάσει της εξέλιξης του αγώνα νίκη.
 
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στέφανος Μαντάκης και βοηθοί οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Ιωάννης Σκίπας
 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (82’ Πιπίνης), Μανούσος (82’ Μπαρέρα), Ναβάρο (88’Τσαμπούρης), Χουάνμα
ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ζορμπάς, Γκόμεζ, Καϊκούτ, Μπεν Σαμπάτ (73΄Ανδρεόπουλος), Καρντόζο (66’ Ρόχας), Κόντος (69’ Μπράντοβιτς), Περάλ Περιάν, Ντα Ενκαρνακάο

 

Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη«Δεν έχω να πω πολλά. Χορταστική νίκη με φτωχό σκορ. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι φίλαθλοι μας πήραν σήμερα άλλη μία χαρά»
Δηλώσεις του προπονητή της Κέρκυρας Μιχάλη Γρηγορίου  «Σήμερα είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι εκ των προτέρων. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας μετά την αποβολή Καλτσά. Συνεχίζουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Καλλονή και στους παίκτες μου». 
 
 

 

Τα βίντεο με τις δηλώσεις των προπονητών:

 

* κασαφόρτε στα Κερκυραϊκά σημαίνει χρηματοκιβώτιο

 

sport-fm / a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!