Αθλητικά

03/12/2023 - 19:48

Από τα βουνά της Αγιάσου.... στην Παγκόσμια αθλητική εθνική επιτυχία

Κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 24ωρου τρεξίματος από τον Φώτη Ζησιμόπουλο, επίτιμο μέλος των Lesvos Runners

Παγκόσμια αθλητική εθνική επιτυχία από τον Φώτη Ζησιμόπουλο, επίτιμο μέλος των Lesvos Runners

 

Μία τεραστίων διαστάσεων εθνική επιτυχία είχε η Ελλάδα πριν δύο ημέρες στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, όπου έγινε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 24ωρου τρεξίματος. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τρέχοντας με τα ελληνικά χρώματα κάλυψε μέσα σε 24 ώρες 292 χιλιόμετρα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Πρώτος ήταν ο Λιθουανός Σορόκιν, κάτοχος επτά παγκόσμιων ρεκόρ αγώνων υπεραποστάσεων, που κάλυψε 302 χιλιόμετρα και τρίτος ο Ουκρανός Τκάτσουκ με 284 χιλιόμετρα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 24ωρου τρεξίματος ξεκίνησε το 2001 και ο πρώτος νικητής ήταν Έλληνας, ο Γιάννης Κούρος, που κάλυψε 276 χιλιόμετρα.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι από το Αγρίνιο και έχει μεγάλες επιτυχίες σε αγώνες υπεραποστάσεων δρόμου και βουνού, μεταξύ των οποίων οι τρεις διαδοχικές του νίκες στο Σπάρταθλο, αγώνα δρόμου 245 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη. Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα του 2023 έκανε και ρεκόρ διαδρομής με χρόνο κάτω από 20 ώρες, με προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ τον Γιάννη Κούρο από το 1984.

Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τα πρώτα του βήματα στο τρέξιμο πριν μερικά χρόνια στα βουνά της Αγιάσου, όπου υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία, έτρεξε σε πολλούς τοπικούς αγώνες και έκανε πολλούς φίλους στο νησί με τους οποίους διατηρεί στενή επαφή. Για τις μεγάλες επιτυχίες του και την σχέση του Φώτη με το νησί, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου του απένειμε προ διετίας τον τίτλο του επίτιμου μέλους και καταβάλει προσπάθεια να τον φέρει το συντομότερο στο νησί για να τον τιμήσει για τις τελευταίες του επιτυχίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Lesvos Runners εύχεται στον Φώτη Ζησιμόπουλο καλή αποκατάσταση και να είναι πάντα καλά να τιμά με τις επιτυχίες του τα ελληνικά χρώματα!   

Μοιράσου το άρθρο!