Αθλητικά

12/02/2024 - 08:08

Έτρεξαν στη Μυτιλήνη: 280 αθλητές από 2 έως 78 ετών

280 αθλητές από 2 έως 78 ετών συμμετείχαν το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου στις δράσεις του  Ημιμαραθώνιου Αγάπης που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά με πρωτοβουλία του σωματείου «Εν Γνώσει Δράσης».

Στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης που ξεπέρασε σε συμμετοχές τις προηγούμενες διοργανώσεις, έτρεξαν και αθλητές που ήρθαν στο νησί από πολλές πόλεις της Ελλάδας, Γιάννενα, Κομοτηνή, Καλαμάτα , Πάτρα Αθήνα κ.α,  αλλά και από την Τουρκία, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Αιβαλί, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος τπου σωματείου «Εν Γνώσει Δράσης», Βύρων Χατζηελευθερίου . Μεταξύ των αθλητών και ο Λέσβιος Μαραθωνοδρόμος παγκοσμίου φήμης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, που παρά το απαιτητικό του πρόγραμμα , συμμετείχε και τις τρεις χρονιές στον Ημιμαραθώνιο Αγάπης.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν διαδρομές για παιδιά και οικογένειες των 500 μέτρων αλλά και των 1000, 2.500 και 5.000 μέτρων με βάση τα Τσαμάκια και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι μεγάλες διαδρομές των 10 και 21 χλμ με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Σαπφούς.

 Παρά τους θυελλώδεις νοτιάδες που δυσκόλευαν τη διαδρομή, το ρεκόρ συμμετοχών αποδεικνύει ότι ο Ημιμαραθώνιος αγάπης έχει αγκαλιστεί από την τοπική κοινωνία και έχει γίνει θεσμός ενώ ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, δρομέας και ίδιος που έτρεξε στην διοργάνωση της Κυριακής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης αθλητικών χώρων στην πόλη και στα χωριά και στις ενέργειες που θα γίνουν από το δήμο.

Μοιράσου το άρθρο!