Αθλητικά

21/11/2023 - 19:01

Euro 2024: Ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης του Χάρι Κέιν;

Προκριματικοί όμιλοι του Euro 2024, έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική τους. Τρία playoffs είναι έτοιμα να σχηματιστούν, η τελική φάση ξέρει ήδη τις 17 από τις 24 ομάδες και η Ελληνική συμμετοχή είναι ένα στάδιο πριν σφραγίσει το εισιτήριό της. Σε αυτό τον παλμό φαίνεται πως κυμαίνεται και η Εθνική Αγγλίας, με την παραμονή ή όχι του Χάρι Κέιν να παίζει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της ομάδας και τα στοιχήματα στην Stoixima Tora να αναμένουν την εξέλιξη αυτή. 

Το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ των τελευταίων ετών.

Η θέση του Χάρι Κέιν ως βασικού επιθετικού της Αγγλίας είναι ευρέως αναγνωρισμένη. Από τότε που μπήκε στην Μπάγερν Μονάχου, ο Κέιν βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έχει δείξει την ικανότητά του με 21 γκολ σε 15 συμμετοχές στην Bundesliga και το Champions League.  Η πολλά υποσχόμενη φόρμα του δίνει ένα θετικό κλίμα στην ομάδα της Αγγλίας καθώς αυτή προετοιμάζεται για τη Γερμανία και το Euro 2024. Οι Άγγλοι φίλαθλοι ωστόσο αγωνιούν για τα αποτελέσματα της εξέτασης που είχε ο ίδιος και της πιθανότητας να έχει τραυματιστεί στο πόδι του. 

Το ερώτημα ωστόσο είναι ένα: ποιος θα αντικαταστήσει τον Κέιν σε ενδεχόμενο μη διαθεσιμότητάς του; Αν και ο Κάλουμ Γουίλσον της Newcastle δέχθηκε κλήση από τον προπονητή Γκάρεθ Σάουθγεϊτ για τους τελευταίους δύο προκριματικούς του Euro, ένας τραυματισμός τον έχει εξαντλήσει. Από την άλλη πλευρά, η συνεισφορά του Όλι Γουοτκινς στο σκοράρισμα ήταν καθοριστική στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της Άστον Βίλα τη σεζόν 2023-24.

 

Οι τρεις επικρατέστεροι αντικαταστάτες του Κέιν

Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κέιν με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται να είναι:

Ο Όλι Γουότκινς, που παίζει στην Άστον Βίλα τη σεζόν 2023-24. Έχει πετύχει έως τώρα συνολικά 11 γκολ, ενώ όσον αφορά την καριέρα του στην Αγγλία μετράει 3 γκολ και 8 συμμετοχές. Ο Όλι Γουάτκινς, σημείωσε στο παρελθόν με την Εξιτέρ Σίτι σταθερά γκολ τα οποία τράβηξαν τελικά την προσοχή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για να τον επιλέξει για το Euro 2024.

Η δεύτερη επικρατέστερη επιλογή φαίνεται πως είναι ο Ιβάν Τόνεϋ, που την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται στη Μπρεντφορντ. Όσον αφορά την καριέρα του στην Αγγλία, έχει μία συμμετοχή αλλά δεν έχει σκοράρει κανένα γκολ. Δυστυχώς πρόσφατα χρειάστηκε να παραμείνει εκτός για 8 μήνες εξαιτίας των κανονισμών περί στοιχημάτων. Ο Τόνεϋ πρόκειται ωστόσο να επιστρέψει στη σκηνή της Premier League τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η τρίτη και ίσως λιγότερο επικρατέστερη επιλογή είναι αυτή του Μάρκους Ράσφορντ, που έχει πετύχει έως τώρα 1 γκολ σε πρωτάθλημα ενώ έχει συνολικά στην καριέρα του στην Αγγλία 17 γκολ με 57 συμμετοχές σε αγώνα.  Έως σήμερα η σεζόν δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη για τον Μάρκους με τελευταίο γεγονός την αποβολή του την περασμένη εβδομάδα. Το σίγουρο είναι πως ακόμα και αν δεν είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Χάρι Κέιν θα συμπεριληφθεί ως πλάγιος φοργουορντ στο καλοκαιρινό δυναμικό.

Όπως και να έχει τις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουν οι φίλαθλοι τι μέλλει γενέσθαι με τον αγαπημένο τους παίκτη και κατά πόσο η ομάδα θα προχωρήσει σε αντικατάστασή του κατά τη συμμετοχή της ομάδας στο Euro 2024. Για περισσότερες πληροφορίες και προγνωστικά μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τη σελίδα Stoixima Tora.

 

Μοιράσου το άρθρο!