Αθλητικά

14/02/2024 - 18:01

Hττήθηκε στο Βόλο ο Αιολικός

Στον δρόμο των επιτυχιών μπήκε ξανά η Νίκη Βόλου!  Νέα ήττα για τον Αιολικό! Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε με 3-1 του Αιολικού στο Πανθεσσαλικό πετυχαίνοντας την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας την συγκομιδή της στους 28 βαθμούς.

Με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ έντονες ξεκίνησε το ματς στο Πανθεσσαλικό, πράγμα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων και δημιουργούσε κινδύνους για τις άμυνες καθώς ανά διαστήματα ήταν αδύνατο να υπολογιστεί σωστά  πορεία της μπάλας. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κλασσικές ευκαιρίες, με τον Αιολικό να μπαίνει πιο δυνατά και να δημιουργεί καλές προοπτικές για απειλή με πιο δραστήριους τους Γιοκέ, Σαραντίδη και Ενομό. Από πλευράς Νίκης πιο δραστήριοι ήταν οι κρητικός και Μιράντα, χωρίς όμως να καταγράφεται κάποια ευκαιρία στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

 

 

Στο 19ο λεπτό πάντως, ο Τζιώρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως η μπάλα μπήκε γκολ μετά από επαφή του επιθετικού της Νίκης με το χέρι, κάτι που διέκρινε ο ρέφερι και ακύρωσε το τέρμα. Στο 22′ ήταν ο Κρητικός που βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. H Νίκη πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το καλό ξεκίνημα του Αιολικού, μεταφέροντας το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία και κυνηγώντας το γκολ για να πάρει προβάδισμα.

Έτσι και έγινε στο 34ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παναγιωτίδη, η μπάλα έφτασε στον Τζιώρα που με το κεφάλι νίκησε τον Ντόκιτς πετυχαίνοντας ακόμα ένα τέρμα τη φετινή σεζόν! Μάλιστα η εξέλιξη του ματς ήταν ιδανική για τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί βρήκαν και δεύτερο γκολ διευρύνοντας το προβάδισμα τους. Οι κυανόλευκοι βγήκαν ωραία στην επίθεση, ο Μιράντα έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και εκεί ο Κρητικός έκανε το τακουνάκι στην κίνηση προσπαθώντας να πετύχει ένα πανέξυπνο τέρμα.

 

Ο Ντόκιτς του στέρησε ένα υπέροχο γκολ, όμως ο παίκτης της Νίκης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 μέσα σε αποθέωση! Ένα δυνατό σουτ του Κυριακίδη στο 42ο λεπτό ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία για το πρώτο μέρος, με τη Νίκη Βόλου να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας σαφές προβάδισμα για το «τρίποντο» ενόψει δευτέρου ημιχρόνου.

Η ομάδα της Λέσβου ευτύχησε να βρει νωρίς το γκολ για να μειώσει στο σκορ, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η μπάλα έμεινε ζωντανή εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Ζάκαριτς, με τον Ενομό να τη στέλνει στα δίχτυα καθώς ο Στίκας δεν μπόρεσε να την διώξει πριν περάσει τη γραμμή. Έτσι το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον με το 2-1, με τον Αιολικό να έχει πλέον εκείνος τον άνεμο υπέρ του για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 60′ μάλιστα για λίγα εκατοστά δεν είχαμε την ισοφάριση, καθώς ο Ζάκαριτς έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 70′ η Νίκη είχε την καλύτερη στιγμή της στο δεύτερο μέρος, με τον Τζιώρα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από το πλάι στα αριστερά, να σουτάρει δυνατά αλλά να βλέπει τον Ντόκιτς να αποκρούει. Ο Τζιώρας άγγιξε το 3-1 στο 81′. Μετά από γύρισμα του Μιράντα, ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε, η μπάλα κάπου κόντραρε και αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντόκιτς, με τον Πέττα στην εξέλιξη της φάσης να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα.

Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά στο 89ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Στίκας βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρια και από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της συνάντησης. Με αυτό το τρίποντο η Νίκη έφτασε τους 28 βαθμούς μένοντας ψηλά στην βαθμολογία, ενώ ο Αιολικός έμεινε καθηλωμένος στους 16, στα χαμηλότερα στρώματα της κατάταξης.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (91′ Κουτσιμπάνας), Στίκας, Ανδρέου, Να’α, Κυριακίδης, Λίταινας (78′ Πέττας), Παναγιωτίδης, Μιράντα (91′ Μπαλλάς), Κρητικός (82′ Μπαχανάκ), Τζιώρας (91′ Βουκελάτος)

Αιολικός (Κρισμάρεβιτς): Ντόκιτς, Γιοκέ (87′ Μπαλογιάννης), Ζάκαριτς, Ενομό, Μουχάλης, Καρανίκας, Τριανταφυλλάκος (72′ Νούλας), Σρνιτς (79′ Καγκελίδης), Σαραντίδης (46′ Ζιβοΐνοβιτς), Ουνγιαλίδης, Τριανταφύλλου

 

https://regista.gr/

Μοιράσου το άρθρο!