Αθλητικά

28/07/2014 - 18:45

Η αλήθεια για το γήπεδο Μυτιλήνης - Τοποθέτηση Κώστα Αστυρακάκη

yle="text-align: justify;">Πολλά λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες για το γήπεδο της Μυτιλήνης και για το εάν υπάρχει παραχωρητήριο από το Δήμο μόνο στην ΑΕΛ Καλλονής. Με τοποθέτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Καλό είναι να μην καλλιεργεί κανείς κλίμα πόλωσηςκαι έντασης ανάμεσα στις δύο ομάδες.  Οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι είναι υπέρ της συνύπαρξης των δύο ομάδων.  Το γήπεδρο Μυτιλήνης ανήκε στους πολίτες ! ! ! 

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κ. Αστυρακάκη

1)Το 2012 όταν η ΑΕΛΚ ήταν στην football Leaugh (B ΕΘΝΙΚΉ) έκανε αίτημα στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού να πιστοποιήσει πως τουλάχιστον για δέκα χρόνια ο Δήμος θα διαθέτει γήπεδό του ως έδρα για την ΑΕΛΚ και χώρους για να προπονείται προκειμένου η ομάδα να πάρει επιχορήγηση της ΕΠΟ με την προϋπόθεση βέβαια ότι η ομάδα θα παίζει Α ή Β Εθνική. Επομένως ομόφωνα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με το παραχωρητήριο που έδωσαν διαβεβαίωναν ουσιαστικά την ΕΠΟ πως η ομάδα της ΑΕΛΚ θα έχει πάντα την βοήθεια του Δήμου ώστε να μην χρησιμοποιεί έδρα εκτός νησιού.

2) Παραχωρητήρια για χρήση Δημοτικών Γηπέδων δίνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε όλες τις ομάδες του νησιού για χρήση σε τοπικά ή εθνικά πρωταθλήματα έτσι και χτες με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ θα δώσουμε παραχωρητήριο και στην ΑΕΛΚ για τους αγώνες της στην SUPER LEAGH και στον Αιολικό για τους αγώνες του στην Γ Εθνική κατηγορία. Η απόφαση λέει επίσης πως αν συμπίπτουν επίσημοι αγώνες προτεραιότητα για την χρήση του γηπέδου έχει η ομάδα που αγωνίζεται στην SUPER LEAGH.

3) Κανένα παραχωρητήριο δεν είναι ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ γιαυτό αναιρείται ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή και από οποιοδήποτε Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου ή από το το Δημοτικό Συμβούλιο. Μην παρασύρεστε από ακραίες τοποθετήσεις, μίση και πάθη μεταξύ των δυο ομάδων που καλλιεργούνται χρόνια και μερικές φορές σκόπιμα από κάποιους για να υπηρετούν προσωπικά συμφέροντα. Για εμάς που έχουμε υπεύθυνη θέση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, θέλουμε και επιδιώκουμε οι δυο κορυφαίες ομάδες του νησιού αυτή την στιγμή να έχουν φιλικές σχέσεις και επειδή το γήπεδο είναι Δημοτικό και την ευθύνη λειτουργίας του την έχει ο Δήμος και μόνο αυτός, εμείς και μόνο αποφασίζουμε από ποιες ομάδες θα χρησιμοποιηθεί και πότε. Θα παραχωρηθεί λοιπόν προκειμένου να δίνουν μόνο τους επίσημους αγώνες τους οι δυο ομάδες στο Ταρλά.

Κανένα γήπεδο του κόσμου δεν έχει καταπονηθεί ή επιβαρυνθεί όταν γίνεται χρήση του δυο ώρες μόνο την εβδομάδα. Οι ομάδες για τις προπονήσεις τους θα χρησιμοποιούν άλλα γήπεδα που θα τους παραχωρηθούν όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύω να μην υπάρχει καμιά παρερμηνεία πλέον από κανέναν και να είσαι σίγουρος πως κάποιοι κάνουν τακτικισμούς και εξυπναδικισμούς με παραχωρητήρια "ειδικού σκοπού" που επαναλαμβάνω δεν είναι συμβόλαια.

Υ. Γ. Τα πρακτικά της συνεδρίασης του "12" - όπου στις τοποθετήσεις όλων και του εκπροσώπου της ΑΕΛΚ υπάρχει η συμφωνία το γήπεδο να χρησιμοποιείται και από τον Αιολικό- είναι στην διάθεσή σου και στην διάθεση του κάθε πολίτη.

Κώστας Αστυρακάκης

Μοιράσου το άρθρο!