Αθλητικά

14/08/2014 - 00:52

Και Καλλονή και στο σπίτι της... Ιστορική πρεμιέρα!

style="text-align: justify;">Εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με μία σπουδαία ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα σε έναν θρυλικό αντίπαλο, την ιταλική Ουντινέζε η οικοδέσποινα Καλλονή «φίλεψε» πλούσιο θέαμα και συγκινητικές στιγμές τους χιλιάδες φιλάθλους που έσπευσαν να την δουν από κοντά.
 
Το παρθενικό παιχνίδι της Καλλονής μέσα στην έδρα της ούσα στην Superleague έφερε προδιαγραφές γιορτής με εκπλήξεις, παρουσία επισήμων όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Αλέξανδος Σαμαράς, ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο δήμαρχος Λέσβου κύριος Δημήτρης Βουνάτσος οι οποίοι έλαβαν τιμητικές πλακέτες από τον Πρόεδρο της Καλλονής Νίκο Μιχαλάκη. Παρών στον αγώνα ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Superlague Στράτος Σωπήλης. Ηχηρή η παρουσία των μελών από τον Σύνδεσμο Blue Sardines ΑΕΛ Καλλονής, τον Σύνδεσμο Φιλάθλων και Φίλων Αττικής ΑΕΛ Καλλονής και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Καλλονής Αυστραλίας.
 
Περισσότεροι από 4000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και παρακολούθησαν τον αγώνα της Καλλονής με την Ουντινέζε. Η ατμόσφαιρα στον ανακαινισμένο «Ταρλά» ήταν γιορτινή, αφού η Καλλονή επέστρεψε οριστικά στο σπίτι της και θα χρησιμοποιεί το γήπεδό της στο νέο πρωτάθλημα. Εκτός όμως από το νέο γήπεδο και η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο ματς με τους Ιταλούς (2-2) κι έδειξε έτοιμη για τη νέα σεζόν
 
Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης (90’ Κριπιντήρης), Βαλιός, Μπαρέρα (80’ Κύπρου), Καλτσάς (64’ Στεφάνοβιτς), Ναβάρο (88’ Γιώργου), Γιορέντε (88’ Μπουρούς), Μανούσος (80’ Χωριανόπουλος), Λεοζίνιο (80’ Κεϊτά), Καμαρά (75’ Μίνγκας), Αντέχο.
 
Ουντινέζε (Στραματσιόνι): Μπρκιτς, Ορτό (76’ Λόπεζ), Πασκουάλε (63’ Ριέρα), Μπελμόντε (81’ Μπούμπνιτς), Ντανίλο, Άλαν, Μπαντού (88’ Γιάνκτο), Φερνάντες (50’ Πίντσι), Μιριέλ (67’ Θερό), Ντι Νατάλε, Βίντμερ (63’ Πίρις).
 
Οι φάσεις της Καλλονής και οι φάσεις του αγώνα:
 
Στο 2’ με ένα εκπληκτικό σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο ο αρχηγός της ομάδας  Γιώργος Μανούσος έκανε το 1-0.
 
Στο 13’ ο αρχηγός της Ουντινέζε Αντόνιο Ντι Νατάλε με σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής  έκανε το 1-1. 
 
Στο 34’ ο Ραούλ Γιορέντε καλύπτει τη γραμμή και σπάει το όφσάιντ.
 
Στο 36’ ωραίο σουτ λίγο έξω από τα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Γιώργο Μανούσο. Η Καλλονή στην αντεπίθεση μετά από στενό μαρκάρισμα της Ουντινέζε τα προηγούμενα λεπτά.
 
Στο 38’ σπουδαία ευκαιρία για την Καλλονή μας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λεοζίνιο.
 
Στο 39’ εύστοχη παρέμβαση του τερματοφύλακα της Καλλονής Άντριου Χογκ ο οποίος έδιωξε στο παρά πέντε τον προωθημένο επιθετικό Μουριέλ.
 
ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πέναλτι στην αρχή της επανάληψης μετά από ανατροπή του Λεοζίνιο από τον Brkic. Στο 48’ εκτέλεσε επιτυχώς ο Βραζιλιάνος άσος κάνοντας το 2-1 για την Καλλονή μας.
 
Αλλαγή: Στο 60’ ο Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς στη θέση του Νίκου Καλτσά.
 
Στο 65’ ο Μουριέλ ισοφαρίζει για την ιταλική ομάδα. Καλλονή- Ουντινέζε 2-2.
 
Αλλαγή: Στο 75’ο Χρήστος Μίνγκας στη θέση του Ανρί Καμαρά.
 
Αλλαγή: Τριπλή αλλαγή για την Καλλονή μας. Πωλ Κεϊτά, Γιώργος Χωριανόπουλος και Θεοδόσης Κύπρου μπαίνουν στον αγώνα στο 80', στην θέση των Λεοζίνιο, Μανούσου και Μπαρρέρα.
 
Αλλαγή: Στο 90’ ο Μιχάλης Κριπιντίρης στη θέση του Ανέστη Αναστασιάδη.
 
Αλλαγή: Στη θέση του τραυματία Στεφάνοβιτς ο νέος εκ των αρχηγών της Καλλονής Τζίμης Βλαστέλλης.
 
Στο 91’ο Στεφάνοβιτς βρίσκεται στο έδαφος στο κέντρο του γηπέδου, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε. Μεταφέρεται με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου.
 
Στο 95’ φάουλ για την Καλλονή στις καθυστερήσεις με την μπάλα να περνάει άουτ. 
 
 
Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη
 
«Καταρχάς συγχαρητήρια στη διοίκηση και τον Πρόεδρο της Καλλονής Νίκο Μιχαλάκη που μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε με τέτοιες ομάδες όπως η σημερινή. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήταν τόσο θερμός. Είμαστε ικανοποιημένοι κυρίως από το β’ ημίχρονο καθώς φέραμε διάταξη που δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία. Έχουμε μπροστά μας ένα δυνατό τεστ την Κυριακή με μία πολύ καλή τουρκική ομάδα. Ελπίζω το γήπεδο να είναι γούρικο και να προσφέρουμε ότι καλύτερο. Καλή χρονιά σε όλους.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ματζουράκης δήλωσε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα φέτος αλλά ευελπιστεί ότι θα υπάρξει καλύτερη ποιότητα. «Υπάρχει λίγος ακόμη χρόνος για βελτίωση στους αυτοματισμούς μας και σε άλλα σημεία.
 
Ως προς το αν έχει κλείσει το ρόστερ της Καλλονής ο κόουτς δήλωσε ότι αναζητείται ένας αμυντικός χαφ ενώ συμπλήρωσε ότι η ομάδα έχει φτάσει σε έναν καλό κορμό 16-17 παικτών ενώ η ενδεκάδα που πάντα καθορίζεται από τον αντίπαλο.
 
Δηλώσεις του Αντρέα Στραματσιόνι
Προπονητής της Ουντινέζε
 
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη φιλική παρτίδα με την Καλλονή. Πιστεύω ότι η Καλλονή είναι μία αλήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απέδειξε ότι αναπτύσσεται σταδιακά».
 
Ως προς την άφιξη του Παναγιώτη Κονέ στο ρόστερ της ο Ιταλός προπονητής δήλωσε ότι πρόκειται για έναν περιζήτητο παίκτη στους περισσότερους ιταλικούς συλλόγους και είναι ευχαριστημένος που είναι στο δυναμικό της ομάδας του.  Χαρακτήρισε όμορφο το ανακαινισμένο Στάδιο Μυτιλήνης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Καλλονή καθώς και στον προπονητή της κύριο Γιάννη Ματζουράκη τον οποίο όπως είπε εκτιμά ιδιαίτερα. 

-----------

 

Δείτε εδώ το βίντεο του αγώνα σε ιταλική περιγραφή....

Μοιράσου το άρθρο!