Αθλητικά

24/08/2014 - 21:39

Καλή αρχή με εκτός έδρας ισοπαλία : ΠΑΟΚ - Καλλoνή 1-1

style="text-align: justify;">Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά για την ομάδα της Καλλονής η οποία απέσπασε σπουδαίο εκτός έδρας βαθμό πετυχαίνοντας ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα κατά την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ματζουράκη παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενοι έξυπνα με αντεπιθέσεις τους χώρους που άφηνε η ομάδα του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν κατάφεραν να πάρουν ισοπαλία  1-1 κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά» για την πρώτη αγωνιστική της Superleague ΟΠΑΠ 2014-2015.Το γκολ για την ομάδα μας ο Καμαρά. Ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ ο Περέιρα.
 
Η Καλλονή μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο «μουδιασμένη» και στα πρώτα είκοσι λεπτά δέχθηκε την πίεση του ΠΑΟΚ. Ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά η ομάδα μας ισορρόπησε την αμυντική της λειτουργία, κέρδισε τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και ξεκίνησε τις επιθετικές προσπάθειες από τον άξονα παίζοντας πότε με τον Μανούσο αριστερά και πότε με τον Καμαρά δεξιά εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά τους.
 
Η πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου για την Καλλονή μας έγινε στο 32ο λεπτό όταν ο Γιώργος Μανούσος με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά βγήκε στην αντεπίθεση, ελίχθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως τον ανέκοψε ο τερματοφύλακας Γλύκος.
 
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ματζουράκη μπήκαν με περισσότερη διάθεση να δημιουργήσουν παιχνίδι. Και ενώ ο Χογκ είπε «όχι» στις δύο σημαντικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο 48’ και στο 52’, ήρθε ο Καμαρά στο 59’ να προειδοποιήσει- γι αυτό που θα συνέβαινε  τρία λεπτά αργότερα-  με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Γλύκος.  Στο 62’ο Σενεγαλέζος φορ με φάση που ξεκίνησε από τον ομοεθνή του Πωλ Κεϊτά ο οποίος έβγαλε έξοχη μπαλιά στον Λεοζίνιο και εκείνος με ψύχραιμη ασίστ βρήκε τον Ανρί Καμαρά ο οποίος έγραψε το 0-1 στην άδεια Τούμπα.
 
Όπως ήταν φυσικό ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και μετά από 11 λεπτά ευτύχησε να ισοφαρίσει λόγω αμυντικής αδράνειας της ομάδας μας. Ο Μακ βγήκε από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα στον Περέιρα ο οποίος με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Από κείνο το χρονικό σημείο και μετά η μόνη αξιοσημείωτη φάση που σημειώθηκε ήταν αυτή του Ανρί Καμαρά ο οποίος βρέθηκε τε α τετ με τον Γλύκο, τον τρίπλαρε όμως ο Σαββίδης έκοψε σε κόρνερ. Μάλιστα σε αυτήν την φάση ο Καμαρά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Θεοδόση Κύπρου.
 
Στις σημαντικές στιγμές του ματς πέρα από τον σπουδαίο βαθμό ήταν και το ντεμπούτο του Ροδίτη Γιάννη Γιώργου στη Superleague με τη φανέλα της ομάδας μας.
 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΛΛΟΝΗ: Hogg, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε, Μπαρέρα, Καλτσάς (90’ Γιώργου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Καμαρά (81’ Κύπρου), Χωριανόπουλος (58’ Κειτά)
 
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Τζιόλης (77’ Ρατς), Τζανδάρης (68’ Μαντούρο), Μακ, Κουλούρης, Περέιρα, Μάρτενς (55’ Σαββίδης)
 
Σκόρερ: 63’ Καμαρά, 74’ Περέιρα
 
Κόκκινες: 87’ Περέιρα, 93’ Μπαρέρα
 
 
 
Ο Γιάννης Ματζουράκης δήλωσε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ:
 
Εκκίνηση στο πρωτάθλημα και εκκίνηση και στο παιχνίδι. Το οποίο θεωρώ πως δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο τις φάσεις κυρίως από εμάς. Στο πρώτο εικοσάλεπτο μπήκαμε νωχελικά και σιγά σιγά αρχίσαμε να καλύπτουμε καλύτερα το γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο όπου αύξησε τις επισκέψεις της στα καρέ του αντιπάλου. Είχε επτά τελικές. Για αρχή είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ την Πέμπτη. 
 
Για τον φετινό στόχο της Καλλονής
 
Είμαστε μόλις δεύτερη χρονιά στην κατηγορία και θέλουμε να διατηρηθούμε σε αυτή. Αυτός είναι ο στόχος. Και θα το κάνουμε με κάθε σεβασμό προς όλες τις ομάδες. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα φέτος. Ξέρουμε σε ποιο γκρουπ ανήκουμε και θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη για να διατηρηθούμε.

Μοιράσου το άρθρο!