Αθλητικά

30/03/2011 - 19:13

Κοζάνη-Καλλονή 3-4 * Μεγάλη ψυχή η Καλλονή !!!

Στο συγκλονιστικότερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, στο βόρειο όμιλο της Football League 2, η ΑΕΛΚ κατάφερε να δραπετεύσει με το νικηφόρο τρίποντο από την έδρα της Κοζάνης, που παρότι αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, ισοφάρισε τρεις φορές το προβάδισμα των Καλλονιατών, όμως λύγισε στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Λεκανοπεδίου έκανε ένα εξαιρετικό παραγωγικά παιχνίδι, όμως λίγο έλειψε να πληρώσει  την απουσία καθαρού μυαλού στα μετόπισθεν. Οι παίκτες της ΑΕΛΚ σκόραραν για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο επίσης για πρώτη φορά δέχτηκαν τρία γκολ σε ένα ματς και μάλιστα από έναν αντίπαλο, που έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Το ματς είχε πολλές φάσεις, εξ ου και τα επτά γκολ, όπως επίσης και τα τρία δοκάρια. Η ΑΕΛΚ πήρε προβάδισμα μόλις στο 16', με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πετρουζέλλη, όμως η Κοζάνη ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκόπουλου. Οι Καλλονιάτες κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τριανταφύλλου, σε μια φάση που αποβλήθηκε ο Κάλφας, αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛΚ μπήκε μουδιασμένα και η Κοζάνη που τα έπαιξε όλα για όλα στα πρώτα λεπτά, έκανε το 2-2 με σκόρερ τον Τοπούζη. Οι παίκτες της ομάδας της Καλλονής προς στιγμήν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και λίγο έλειψε να δεχτούν και τρίτο γκολ. Όμως εκεί, μίλησαν οι κινήσεις των Καρτάλη και Λουτσιάνο από τον πάγκο, που πέρασαν άμεσα τους Λώττα και Χατζηκυριάκο στο ματς, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν άψογα, στη φάση του 66ου λεπτού, με τον αριστεροπόδαρο μπακ χαφ της ΑΕΛΚ να βγάζει σέντρα "πάρε-βάλε" στον ξανθομάλλη μέσο, που με κεφαλιά έκανε το 2-3.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς είχε τελειώσει, η Κοζάνη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρκόπουλου, σε ανατροπή του Τοπούζη από τον Χάλαρη. Η ΑΕΛΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης, όμως με λυτρωτή τον Τζίμη Βλαστέλλη πέτυχε το 3-4 με τη συμπλήρωση ακριβώς 90 λεπτών αγώνα, παίρνοντας έτσι μια πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της ανόδου.

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!