Αθλητικά

23/02/2017 - 06:17

Κυπελλούχος Λέσβου o Διαγόρας

Αυτός μάλιστα ήταν τελικός. Διαγόρας και Αίγειρος άφησαν στην άκρη τα όσα είχαν γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα έπαιξαν με πάθος και ψυχή για την νίκη με τον Διαγόρα να είναι τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος πανηγυρίζοντας την νίκη με 1-0 και πλέον περιμένει να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον τελικό του νομού.

 


 Ήταν ένας τελικός ανάμεσα στις δυο από τις  καλύτερες ομάδες της Λέσβου σε τοπικό επίπεδο, ένας τελικός που είχε φάσεις, ένταση, χαμένες ευκαιρίες, γκολ και πολύ κόσμο. Κόσμο που ο Ταρλάς έχει να δει από τα παιχνίδια της  Καλλονής στην Super League αφού περισσότεροι από 1000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες του Σταδίου Μυτιλήνης και αποζημιώθηκαν από το θέαμα που είδαν. Ο Διαγόρας κέρδισε δίκαια. Είχε πάθος, είχε ψυχή, οι παίκτες του έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα, έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και το πήραν.
 
Από την άλλη ο Αίγειρος εμφανίστηκε αρκετά soft για ένα τέτοιο παιχνίδι και σε συνδυασμό με την κακή μέρα που βρέθηκαν τα ατού του, έχασε τον τελικό.  Η πρώτη καλή στιγμή στον τελικό  ήταν στο 15ο λεπτό όταν ο Μιχαλάκης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον Βλαστέλλη με τον Σελάχα να πέφτει στην γωνία του και να μαζεύει την παράλληλη πάσα. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε τεράστια ευκαιρία για τον Διαγόρα με τον Γιάννη Αλεξίου να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαλόπουλου, ενώ και στην συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σαμπάνη ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο απομάκρυναν στην γραμμή οι παίκτες του Αίγειρου. Η επόμενη καλή στιγμή για τον Διαγόρα ήταν  στο 31ο λεπτό όπου μετά από εκτέλεση φάουλ του Διακορώνα ο Μαλακός έκανε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στα χέρια του Σελάχα. Ο Αίγειρος απάντησε άμεσα με τον Βλαστέλλη να βγαίνει τετ α τετ με τον Σελάχα ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν ενώ πριν το ημίχρονο ο Σαμπάνης με κεφαλιά ανάγκασε τον Παπαλόπουλο να απομακρύνει τη μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
 
 Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αρκετά με τον Διαγόρα να έχει δυο καλές στιγμές στο πρώτο πεντάλεπτο, αρχικά  με τον Σπάρταλη να εκτελεί φάουλ το οποίο εξουδετέρωσε έγκαιρα ο Παπαλόπουλος και στην συνέχεια με τον Σαμπάνη να εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αιγείρου.  Η πρώτη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στην επανάληψη ήταν στο 63ο λεπτό με τον Καφαλούκο να μπαίνει στην περιοχή απέναντι από τον Σελάχα αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να σπάσει τη μπάλα στον Μιχαλάκη τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί απομακρύνοντας σε κόρνερ. Ο Διαγόρας κατάφερε να πετύχει το χρυσό όπως αποδείχτηκε γκολ στο 69ο όταν ο Μαλακός έκανε μία εξαιρετική σέντρα  από τα αριστερά και πάνω στην κίνηση με μονοκόμματο σουτ ο Σπάρταλης έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Παπαλόπουλου κάνοντας το 1-0.
 
Αμέσως μετά ο Αίγειρος έχασε τεράστια ευκαιρία  να απαντήσει στο γκολ του Διαγόρα με τον Αντώναρο να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Μιχαλάκη από το ύψος του πέναλτι. Στα τελευταία λεπτά ο Διαγόρας οπισθοχώρησε ο Αίγειρος είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηβαγιάννη απέναντι από τον Σελάχα να μην βρίσκει καν μπάλα και το τελικό σφύριγμα βρήκε παίκτες και οπαδούς του Διαγόρα να πανηγυρίζουν έξαλλα.
 

Άριστη η διαιτησία των Βουρανή, Βερρή και Καρμίρη με τον διαιτητή να συγκρατεί με αρκετές κάρτες που μοίρασε στην αρχή τα  νεύρα των παικτών και δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν στα μαρκαρίσματα.  


Διαγόρας (Αλεξίου): Σελάχας, Αλεξίου Ι., Χατζέλλης, Σαμπάνης, Αντώναρος, Διακορώνας, Παρέλης (88΄ Τριανταφυλλόπουλος), Αλεξίου Α. (20΄ λτρ. Κόμβος), Φιλιανός (80΄ Γκιάτα), Σπάρταλης, Μαλακός

Αίγειρος (Παπαλόπουλος): Παπαλόπουλος, Καφαλούκος, Λεονταρίδης, Βαγγελάκης (75΄ Χατζηβαγιάννης), Τριλιανός, Καδής, Μιχαλάκης, Πουλασιχίδης, Βαμβουκλής, Συβρής (66΄ Καραγιάννης) , Βλαστέλλης (56΄ Ελευθερίου)
 

 

Στρατής Τσιντώτας/ scorelesvos.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!