Αθλητικά

12/11/2023 - 17:41

Λεβαδειακός: Εύκολη (2-0) επικράτηση επί του Αιολικού

Λεβαδειακός: Εύκολη (2-0) επικράτηση επί του Αιολικού και για το πρωτάθλημα και… συνεχίζει (pics)

Οι πράσινοι σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες (5′ Πολέτο, 45′ Γιαννιώτας) έφτασαν στην νίκη, έκαναν το 7 στα 7 και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους!

 

Ο Λεβαδειακός έκανε το… καθήκον του, έκανε αυτό που… έπρεπε, στο… “ακέραιο” μάλιστα, επικράτησε της ομάδας του Αιολικού και στο ματς πρωταθλήματος (μετά από αυτό για το κύπελλο, την Τετάρτη, 8/11), έφτασε στο “7 στα 7”, διεύρυνε το “απόλυτο”, παραμένει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου και… συνεχίζει!

Οι “πράσινοι”, στον αγώνα που έδωσαν (12/11) στην έδρα τους, στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς “Λάμπρος Κατσώνης”, για την 8η αγωνιστική του Α’ (βόρειου) ομίλου του πρωταθλήματος της “Super League 2”, επικράτησαν σχεδόν με… συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, της ομάδας της Μυτιλήνης, έκαναν το “7 στα 7” και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους.

Μόλις στο 4ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι με τον Γιαννιώτα σε ανατροπή του από τον Ουνγιαλίδη. Την ποινή εκτέλεσε ο Πολέτο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 και να διώξει το όποιο άγχος πολύ νωρίς.

Στην συνέχεια οι “πράσινοι” έπαιξαν έξυπνα, δημιούργησαν και άλλες καλές στιγμές, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα, μέχρι το 45′ όταν χτύπησαν με αντεπίθεση με αιχμή και πάλι τον Γιαννιώτα ο οποίος πλάσαρε σωστά τον αντίπαλο κίπερ.

Το 2-0 σε αυτό το χρονικό σημείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεχεία του ματς.

Στο β’ μέρος έγινε σωστή διαχείριση, ο Λεβαδειακός έψαξε και για άλλο γκολ, αλλά είχε το νου του και στην άμυνά του, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα και έτσι έφτασε στην εβδομη νίκη και στους 21 βαθμούς, παραμένοντας μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

 

Πως ξεκίνησαν

Για τον Λεβαδειακό ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε ενδεκάδα… πρωταθλήματος, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτή της Τετάρτης για το κύπελλο, όπως αναμενόταν, άλλωστε, αλλά και για διάφορους άλλους λόγους, ξεκινώντας τον Γκροφ στο τέρμα και σε διάταξη “καθαρά” “4-2-3-1” (από δεξιά προς τα αριστερά) τους: Τσάπρας, Λιάγκας, Πίρινεν, Βήχος στην άμυνα, Μεχία, Χάμοντ (ανασταλτικοί), Γιαννιώτας, Μπελμόντ, Πολέτο (επιτελικοί) στην μεσαία γραμμή και Ρομό στην επίθεση.

Στον πάγκο κράτησε τους: Στογιάνοβιτς  –  Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Νικολιάς, Συμελίδης, Κουάδρα, Νταγκό, Κουϊρουκίδης και Τσιριγώτης.

Εκτός αποστολής είχαν μείνει οι: Νίκας, Ντεντάκης, Λόπεθ, Λούα Λούα και Κασέμι.

Για την ομάδα της Μυτιλήνης ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε τον Μιλόγεβιτς στο τέρμα και από εκεί και πέρα σε διάταξη “4-2-3-1” τους: Ουνγιαλίδης, Μαξιμένκο, Λουμανσρούμπεν, Καρανίκας στην άμυνα, Τριανταφυλλάκος, Σρίνιτς (ανασταλτικοί), Ζάκαριτς, Κάτσε, Γιόκε (επιτελικοί) στην μεσαία γραμμή και ο Μανούσος στην επίθεση.

Στον πάγκο: Ντόκιτς  –  Σίνγκ, Κολλαράς, Μούχαλης, Κεχαγιάς, Κριμιτζάς, Αχμπαρ, Ιωάννου και Ενομό

Το φιλμ του ματς

14:57′ Οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για την επίσημη παρουσίαση. Με πράσινη στολή οι γηπεδούχοι, με μπλε οι φιλοξενούμενοι. Δυστυχώς, λίγος κόσμος στις εξέδρες.

14:59′ Όπως και την Τετάρτη, στον αγώνα κυπέλλου, την δυτική εστία, προς την πόλη, πήρε ο Λεβαδειακός στο πρώτο μέρος, την ανατολική, προς τον Συνοικισμό, ο Αιολικός

14:59′ Οι φιλοξενούμενοι στην σέντρα

15:00′ Το ματς ξεκίνησε…

4′ Στην επίθεση ο Λεβαδειακός, από αριστερά, ο Χάμοντ την πάσα στον Γιαννιώτα μέσα στην περιοχή, αυτός κινήθηκε προς τα δεξιά, ελίχθηκε, ανατράπηκε “καθαρά” από τον Ουνγιαλίδη, αμέσως ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, πέναλτι για τον Λεβαδειακό!

(ο Κάτσε πέταξε την μπάλα στον διαιτητή!)

6′ Την ποινή εκτέλεσε ο Πολέτο, με ωραίο, άπιαστο, πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία ενώ ο τερματοφύλακας έπεσε στην δεξιά και 1-0!!!

13′ Κόρνερ για τον Λεβαδειακό από δεξιά, μετά από την βαθιά μπαλιά και την πίεση του Γιαννιώτα.

14′ Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γιαννιώτας, έδιωξαν στο πρώτο δοκάρι οι αμυντικοί, νέο γέμισμα από τον Γιαννιώτα και πάλι οι αμυντικοί έδιωξαν, σε νέο κόρνερ.

15′ Στην επίθεση και πάλι οι πράσινοι, ο Τσάπρας από δεξιά την σέντρα, μόλις πάνω από το κεφάλι του Πολέτο ο οποίος μέσα στην περιοχή πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε την μπάλα που συνέχισε την πορεία

16′ Στην επίθεση και πάλι οι πράσινοι, ο Πολέτο από αριστερά, πάτησε περιοχή, έκανε και το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

17′ Πρώτη απειλή από τον Αιολικό, το σουτ από τον Ζάκαριτς δεν ήταν δυνατό, κατευθείαν στον Γκροφ ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

20′ Καλή στιγμή για τον Αιολικό, έγινε η σέντρα από αριστερά από τον Ηλιάδη, από την άλλη πλευρά ο Ζάκαριτς κατέβασε την μπάλα, έκανε την ντρίμπλα κινούμενος δεξιά, έκανε και το σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

21′ Με πολύ άτσαλο τρόπο πήγε πάνω στον Ρομό ο Λουμανσρούμπεν, φάουλ για τους γηπεδούχους πλάγια, αριστερά, αρκετά μέτρα από την περιοχή.

22′ Στην εκτέλεση ο Βήχος, ο Μπελμόντ μέσα στην περιοχή, σε θέση οφ σάιντ!

26′ Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, η μπάλα στον Γιανιώτα, λίγα μέτρα από την περιοχή και στον άξονα έκανε το δυνατό σουτ, πάνω στον Μιλόγεβιτς.

31′ Ο Τσάπρας πίεσε μέσα στην περιοχή του Αιολικού τον Σρίνιτς, του έκλεψε την μπάλα και έπεσε στο χορτάρι, ο διαιτητής έδειξε οτι δεν υπάρχει παράβαση!

32′ Κόρνερ για τον Αιολικό, πρώτο, από δεξιά.

Κακή εκτέλεση, έδιωξαν οι αμυντικοί, νέο γέμισμα, υπόδειξη για οφ σάιντ.

35′ Στο προσκήνιο και πάλι οι φιλοξενούμενοι, ο Κάτσε από δεξιά έβγαλε την παράλληλη, συρτή, πάσα μέσα στην περιοχή του Γκροφ, στον Ζάκαριτς, αυτός γύρισε στον Τριανταφυλλάκο, αυτός έκανε το σουτ υπό πίεση, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

38′ Λάθος στην επίθεση από τους παίχτες του Λεβαδειακού και προσπάθεια να βγει στην αντεπίθεση ο Αιολικός από αριστερά, η σέντρα από τον Ουνγιαλίδη, έδιωξαν οι κεντρικοί αμυντικοί των πράσινων.

Ο Ουνγιαλίδης στο έδαφος, μυικός τραυματισμός μετά από την προσπάθεια που έκανε.

41′ Ο Ουνγιαλίδης ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο μόνο και μόνο για να ξαναπέσει και να κερδίσει χρόνο για την αντικατάστασή του.

42′ “Αναγκαστική” αλλαγή για τον Χαραλαμπίδη και για τον Αιολικό. Εξω ο Ουνγιαλίδης, μέσα ο Κολλαράς.

44′ Κόρνερ για τον Λεβαδειακό, τέταρτο, το κέρδισε ο Πολέτο, από αριστερά.

Κακή εκτέλεση, απομακρύνθηκε η μπάλα από την περιοχή.

45′ Γκολ, 2-0, Γιαννιώτας! Εγινε η βαθιά μπαλιά, οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει στο ύψος του κέντρου, δεν υπήρξε οφ σάιντ και ο Γιαννιώτας έφυγε στην κόντρα, άπιαστος, στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο κίπερ έκανε το ωραίο σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και γκολ!

Το 2-0 για τον Λεβαδειακό στο καλύτερο χρονικό σημείο!

45’+1′ Λήξη α’ μέρους. Τελευταίο σφύριγμα στο α’ μέρος από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Με την συμπλήρωση ενός λεπτού εξτρα χρόνου ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, Λεβαδειακός – Αιολικός 2-0!

 

Β’ μέρος

Με μια αλλαγή στο β’ μέρος ο Αιολικός. Στα αποδυτήρια έμεινε ο Τριανταφυλλάκος, στην θέση του ένας παλιός γνωστός, ο Ούλριχ Ενομό. Εσωτερικές αλλαγές από τον Χαραλαμπίδη για τον Αιολικό.

46′ Το β’ μέρος ξεκίνησε…

47′ Καλή στιγμή γα τον Αιολικό. Η σέντρα από δεξιά, ο Ζάκαριτς δεν κατάφερε να κάνει καλή κεφαλιά, η μπάλα άουτ.

48′ Ο Βήχος εκτέλεσε κόρνερ για τον Λεβαδειακό από τα δεξιά, οι αμυντικοί έδιωξαν, λίγα μέτρα από την περιοχή και στον άξονα ο Χάμοντ προσπάθησε να πιάσει το σουτ, πολύ κακό, απελπιστικά άουτ…

56′ Εγινε η σέντρα από δεξιά, από τον Γιαννιώτα, ο Ρόμο πήγε για την μπάλα, ο Μιλόγεβιτς έστω και δύσκολα φάνηκε να μπλοκάρει, η μπάλα του έφυγε όμως μέσα από τα χέρια και πήγαινε προς τα δίχτυα, ο Λουμανσρούμπεν φάνηκε οτι πρόλαβε και την έδιωξε πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.

64′ Αλλαγή από τον Χαραλαμπίδη για τον Αιολικό. Εξω ο Σρίνιτς, μέσα ο Μούχαλης.

67′ Τριπλή αλλαγή από τον Νιόπλια για τον Λεβαδειακό. Εξω οι: Ρομό, Πολέτο και Γιαννιώτας, μέσα οι: Κουιρουκίδης, Κουάδρα και Συμελίδης.

72′ Στην επίθεση ο Αιολικός, ο Ενομό από πλάγια δεξιά έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά από τον αέρα, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν, ο Γκροφ σε ετοιμότητα έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ από την άλλη πλευρά.

Στην εκτέλεση του κόρνερ με γέμισμα ο Γκροφ μπλόκαρε εύκολα.

73′ Κίτρινη κάρτα στον πάγκο του Αιολικού (Χαραλαμπίδης) για διαμαρτυρία.

75′ Φάουλ για τον Λεβαδειακό αρκετά μέτρα από την περιοχή, πλάγια, αριστερά.

Στην εκτέλεση ο Βήχος, από την άλλη πλευρά έγιναν οι κεφαλιές, η μπάλα εκτός περιοχής, το σουτ ο Συμελίδης, η μπάλα σε σώματα και απομακρύνεται.

76′ Κίτρινη κάρτα στον Τσάπρα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Ενομό λίγο κάτω από το κέντρο και πλάγια δεξιά!

78′ Κίτρινη κάρτα στον Μαξιμένκο (θα μπορούσε και κόκκινη) καθώς πήγε με προτεταμένο το πόδι στην πλάτη του Συμελίδη για να διεκδικήσει κεφαλιά!

80′ Φάουλ σε καλή θέση για τον Αιολικό, λίγα μέτρα από την περιοχή και αριστερά.

Στην εκτέλεση ο Ζάκαριτς με γέμισμα, έξοδο ο Γκροφ, με γροθιές έδιωξε.

82′ Αλλαγή από τον Χαραλαμπίδη για τον Αιολικό. Εξω ο Ζάκαριτς, μέσα ο Ιωάννου.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Γκροφ για καθυστέρηση!

85′ Ο Βήχος έβγαλε την πάσα στον Συμελίδη, αυτός προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Μιλόγεβιτς, κλέιστηκε από αμυντικούς, έγιναν οι κόντρες, ο κίπερ των φιλοξενούμενων έπεσε δεξιά και μπλόκαρε την μπάλα για να μην βγει η μπάλα κόρνερ.

89′ Αλλαγή από τον Νιόπλια για τον Λεβαδειακό. Εξω ο Μπελμόντ, μέσα ο Νικολιάς.

90′ 4 τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90’+4′ Λάθος γύρισμα από τον Λουμανσρούμπεν στον Μιλόγεβιτς, ο Κουιρουκίδης προσπάθησε να επωφεληθεί, το σουτ που έκανε, όμως, δεν ήταν καλό, ο Σέρβος κίπερ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

90’+5′ Λήξη αγώνα. Ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς. Λεβαδειακός – Αολικός 2-0 με τα γκολ του Πολέτο με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γιανιώτας στο 4ο λεπτό στο και του Γιαννιώτα στο 45.

 

Η ομάδα των διαιτητών

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου Νίκος (Φθιώτιδας)

Βοηθός διαιτητής: Α’: Βεργέτης Δημήτρης (Αργολίδας)

Βοηθός διαιτητής: Β’: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτωλοακαρνανίας)

Αναπληρωματικός διαιτητής: Ρούτσης Ιωάννης (Κορίνθου)

Παρατηρητής διαιτησίας: Γιαννουγλίδης Εμμανουήλ (Αθηνών)

 

https://starsports.gr/

Μοιράσου το άρθρο!