Αθλητικά

27/11/2023 - 16:54

Μεγάλο φαβορί η Εθνική απέναντι στο Καζακστάν

Καθορίστηκε επίσημα ο αντίπαλος της Ελλάδας για τα μπαράζ του Nations League, με την εθνική μας ομάδα να πρόκειται να αντιμετωπίσει το Καζακστάν στον προημιτελικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην "Opap Arena" στις 21 Μαρτίου.

Σε περίπτωση που οι Έλληνες διεθνείς επικρατήσουν των Καζάκων, τότε πέντε ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσουν είτε τη Γεωργία είτε το Λουξεμβούργο εκτός έδρας, για μία θέση στα τελικά του Euro 2024.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του 8ου προκριματικού ομίλου, πίσω από Γαλλία και Ολλανδία και δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να μπει «σφήνα» στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Από την άλλη, το Καζακστάν έφτασε κοντά στην απευθείας πρόκρισή του μέσα από την προκριματική φάση, όμως έμεινε οριακά τρίτο, με τις Δανία και Σλοβενία να τερματίζουν στην πρώτη δυάδα, με 22 βαθμούς.

Στο κρίσιμο ματς του ομίλου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα (20/11), το Καζακστάν ηττήθηκε 2-1 στη Λιουμπλιάνα από τους Σλοβένους και δεν μπόρεσε να τους αφήσει έξω. Μάλιστα, αυτός που έβαλε προσωρινή «ταφόπλακα» στα όνειρα των Καζάκων ήταν ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στο 86ο λεπτό, καθορίζοντας το τελικό σκορ σε 2-1.

Στις 2 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η κλήρωση του τελικού τουρνουά, από την οποία θα προκύψουν οι 6 όμιλοι του EURO. Οι νικητές των πλέι-οφ του Nations League θα βρίσκονται στο τελευταίο από τα 4 γκρουπ δυναμικότητας που θα σχηματιστούν, κάτι που σημαίνει πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Αν και το παιχνίδι Ελλάδα – Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Μαρτίου, οι αποδόσεις για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχουν ήδη καταγραφεί από τις στοιχηματικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη Bwin, η Ελλάδα είναι το μεγάλο φαβορί για να προκριθεί, με τον άσο να προσφέρεται σε απόδοση 1.50. Το διπλό του Καζακστάν βρίσκεται στο 7.30, ενώ η πιθανότητα να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ισόπαλη στην κανονική διάρκεια παίζεται στο 4.05.

Άλλες τρεις φορές έχει αντιμετωπίσει το Καζακστάν η εθνική μας, με την πιο πρόσφατη σε ένα φιλικό τουρνουά στην Κύπρο, την 1η Μαρτίου του 2006. Εκείνη τη φορά, η Ελλάδα είχε νικήσει με σκορ 2-0, χάρη σε τέρματα των Σαμαρά και Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Συν τοις άλλοις, η Εθνική μας είχε επικρατήσει άλλες δύο φορές των Καζάκων, αμφότερες για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 2006.

Μοιράσου το άρθρο!