Αθλητικά

30/11/2015 - 22:00

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες...η Καλλονή που θα επιστρέψει; (βίντεο)

pan style="font-size: 13.008px; line-height: 1.538em;">Ο Στέφανος –Κλάους- Αθανασιάδης έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρυθμούς... Χριστουγέννων, αφού με δύο γκολ άνοιξε το δρόμο για  τη νίκη του δικεφάλου με 3-1 στη Λέσβο κόντρα στην Καλλονή.

 
Ο Μανούσος ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους με τον Αθανασιάδη να βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του στο 76’ και τον Μυστακίδη να σκοράρει στο τέλος για το τελικό σκορ. Αμφότεροι οι σκόρερ του δικεφάλου έτρεξαν πάνω στον Ιγκόρ Τούντορ αγκαλιάζοντάς τον και αφιερώνοντάς του παράλληλα τα τέρματά τους...
 
Καλύτερος ανά διαστήματα ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να μετουσιώσει εύκολα την υπεροχή του κα βασίστηκε στα ξεσπάσματα των Ροντρίγκες και Μακ από τους οποίους προήλθαν και τα τρία γκολ. 
 
Στις νίκες μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες επέστρεψαν οι Θεσσαλονικείς, που μετρούν 19 βαθμούς και βρίσκονται στην έκτη θέση, στο -2 από τον Αστέρα Τρίπολης. 
 
Ένα καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο είχε η Καλλονή που ισοφάρισε με τον Μανούσο ωστόσο η οχύρωσή της στα μετόπισθεν στο β’ μέρος δεν τη βγήκε σε καλό, με αποτέλεσμα να μείνει στους 7 πόντους, στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας της Μυτιλήνης στη μεγάλη κατηγορία πέρασε ο Γιώργος Μανούσος, που 12 γκολ άφησε δεύτερο τον Λεοζίνιο. 
 
Τα συστήματα των ομάδων
 
Με 4-2-3-1 παρέταξε την Καλλονή ο Θαλής Θεοδωρίδης και τους Γιορέντε, Αναστασιάδη, Αντέτζο και Τσαμπούρη να βρίσκονται μπροστά από τον Δαύκο. Καλτσάς και Κεϊτά ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ η τριάδα των Μπαργκάν, Σάμπα και Γεωργίου κινήθηκε πίσω από τον Μανούσο. 
 
Το 3-5-2 επέλεξε για τον ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ. Τζαβέλλας, Μαλεζάς και Σκόνδρας ήταν η τριάδα των αμυντικών μπροστά από τον Γλύκο. Λέοβατς από αριστερά και Ροντρίγκες από δεξιά βρέθηκαν στις πτέρυγες, με την τριάδα του κέντρου να αποτελείται από τους Κάτσε, Τζιόλη και Πέλκα. Μακ και Αθανασιάδης έπαιξαν επιθετικό δίδυμο. 
 
Το ματς
 
Με το «καλησπέρα» ο ΠΑΟΚ έδειξε πως θέλει να μπει σαν «αφεντικό» στο ματς και το κατάφερε έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού και προσπαθώντας να πιέσει την Καλλονή. 
 
Το 1-0 ήρθε μόλις στο 7’ από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ροντρίγκες από δεξιά, με τον Αθανασιάδη να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή να ανοίγει το σκορ. 
 
Ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και έδειχνε πως το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, αφού πατούσε πολύ καλύτερα στο χορτάρι και έφτανε πολύ εύκολα στην περιοχή του Δαύκου. Ο γκολκίπερ των Λέσβιων έσωσε την ομάδα του στο 15’ όταν νίκησε τον Πέλκα σε πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. 
 
Από το 30’ και μετά η Καλλονή κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να απειλεί τον Γλύκο με σουτ. Ο Μπαργκάν είδε τον Σκόνδρα να διώχνει στο 38’ μετά την ασθενή απόκρουση του Γλύκου σε δικό του σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ανέτρεψε τον επιθετικό της Βέροιας εντός περιοχής. Η παράβαση υποδείχθηκε από τον Δελφάκη και ο Μανούσος σκόραρε από τη λευκή βούλα, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).  
 
Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ήταν αυτός που κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ. 
 
Ο Γλύκος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπαργκάν στο 58’ ενώ αμέσως μετά, Αθανασιάδης και Τζιόλης διαδοχικά, έδιωξαν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα την κεφαλιά του Καλτσά και το σουτ του Κεϊτά αντίστοιχα. 
 
Το 1-2 ήρθε στο 76’ κι ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε απειλητικός. Ο Μακ κινήθηκε ωραία από αριστερά, η σέντρα του βρήκε αποδέκτη στο πρόσωπο του Κλάους που με προβολή έδωσε και πάλι προβάδισμα στον δικέφαλο του βορρά. 
 
Η Καλλονή έδειξε να μένει από κουράγια και δυνάμεις στη συνέχεια και το 1-3 ήρθε απλά για να σφραγίσει το τρίποντο των φιλοξενούμενων στο 90ο λεπτό. Αυτή τη φορά ήταν ξανά ο Ροντρίγκες που έκανε άνω κάτω την άμυνα της Καλλονής, ο Αναστασιάδης έκοψε τον παίκτη από το Πράσινο Ακρωτήρι αλλά ο Μυστακίδης που ακολουθούσε πλάσαρε σωστά για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ και εν τέλει τη νίκη με 1-3. 
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Καλλονή (Θοεδωρίδης): Δαύκος, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Μπαργκάν, Γεωργίου, Καλτσάς (Γιουκαρής), Κεϊτά, Γιορέντε (Χιντασέλι 86’), Μανούσος, Σάμπα (Μάρκοβιτς 80’), Τσαμπούρης. 
 
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Λέοβατς (Μυστακίδης 59’), Τζιόλης, Πέλκας (Γκολάσα 65’), Κάτσε, Ροντρίγκες, Μακ (Κωνσταντινίδης 80’), Αθανασιάδης.
 
novasports.gr
 

Δείτε  τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!