Αθλητικά

01/07/2013 - 19:46

Περίπλους Λέσβου 2013

style="text-align: justify;">Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος διεξήχθη με επιτυχία ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ‘’Περίπλους Λέσβου 2013’’ από τον ΛΟΙΑΘ. Τα 15 σκάφη που συμμετείχαν έδωσαν πνοή και ιστιοπλοϊκή χροιά στο νησί τις Λέσβου. Ο αγώνας περιελάμβανε 3 σκέλη με συνολική απόσταση 102 μίλια, όπου Η πρώτη διαδρομή ήταν Μυτιλήνη – Μήθυμνα, η δεύτερη Μήθυμνα – Αποθήκα (κόλπος Καλλονής) και η τρίτη μέρα Αποθήκα με τερματισμό το λιμάνι τις Μυτιλήνης.
 
Το σκάφος ΒΙΔΑ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και στο πλήρωμά του συμπεριλαμβανόταν ο μικρότερος αθλητής Μάρκος Μπράντος ηλικίας μόλις 6 ετών.
Την πρώτη μέρα η μέτρια ένταση του αέρα και οι συνεχείς αλλαγές διεύθυνσης του ανέμου δυσκόλεψαν τα πληρώματα αν και το Calypso II, το Sun Fizz, το Swan και το Νέλλη κατάφεραν αρκετά γρήγορα να φθάσουν έξω από τον Μόλυβο ξεχωρίζοντας από τον υπόλοιπο στόλο. Ωστόσο η πτώση του αέρα στην περιοχή έφερε ολική ανατροπή του σκηνικού αφού τα υπόλοιπα σκάφη εκμεταλλευόμενα τον απογευματινό ανατολικό άνεμο εξανέμισαν τη διαφορά και έφερε πρώτο το ΕΛΙΣΑΒΕΤ με κυβερνήτη τον Νίκο Ταλλά, δεύτερο το Euploia με κυβερνήτη τον Ιωάννη Αντωνάκα και τρίτο το Βίδα με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράντο. 
 
Ιδιαίτερη εμφάνιση είχε το σκάφος ΟΛΓΑ και το πλήρωμά του που έδειξε αγωνιστικότητα τερματίζοντας σχεδόν στη λήξη των επιτρεπομένων χρονικών  του ορίων.
Πολλά συγχαρητήρια και στο Λιμεναρχείο του Μολύβου για την άψογη υποδοχή και διευθέτηση τόσων σκαφών.
Τη δεύτερη μέρα ημέρα οι βορειοδυτικοί άνεμοι ήταν ελαφρώς πιο αυξημένοι και αυτό επέτρεψε στα σκάφη να αναπτύξουν ταχύτητες ακόμη και σε διψήφιο αριθμό με έναν γρήγορο αγώνα που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η πρώτη θέση κρίθηκε με διαφορά ενός λεπτού με το Calypso II να παίρνει την κανονιά και την πρώτη θέση με κυβερνήτη τον Γιώργο Πιττό, το Sun Fizz στην δεύτερη θέση με κυβερνήτη τον Στρατή Πάλλη και τρίτο το Corrente με κυβερνήτη τον Βάκη Μούρα. 
Δυστυχώς την τρίτη ημέρα η άπνοια οδήγησε στην ακύρωση τις τρίτης διαδρομής παρόλο που όλα τα πληρώματα είχαν την διάθεση και θέληση να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Αυτό όμως έδωσε την δυνατότητα στους ιστιοπλόους να βρεθούν όλοι μαζί και να χαρούν την θάλασσα κολυμπώντας.   
Στην συνολική βαθμολογία πρώτο κατατάχθηκε το σκάφος ΕΛΙΣΑΒΕΤ με κυβερνήτη τον Νίκο Ταλλά, δεύτερο το ΒΙΔΑ με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράντο και τρίτο το Calypso II με κυβερνήτη τον Γιώργο Πιττό. Την πεντάδα συμπλήρωσε το Κλεονίκη και το Sun Fizz. 
Συγχαρητήρια αξίζουν και στην επιτροπή του αγώνα για την επιτυχή διοργάνωση και σε όλα τα πληρώματα. 
Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον διήμερο 6-7 Ιουλίου για τον αγώνα ‘’Ασπρόνησος’’.

Μοιράσου το άρθρο!