Αθλητικά

29/05/2013 - 16:30

Πρόταση Μιχαλάκη για απλόχερη «κηδεμονία» Αιολικού

Πρόταση Μιχαλάκη για απλόχερη «κηδεμονία»  Αιολικού

trong>Ρεπορτάζ από το sportlesvos.gr

Σε νέα διαδικασία διαβούλευσης μπαίνουν τα μέλη και οι φίλοι του Αιολικού, που άκουσαν χθες από επίσημα χείλη την νέα πρόταση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία αυτή τη στιγμή ίσως και να φαντάζει ως η πιο ιδανική για τη βιωσιμότητα του συλλόγου σε βάθος διετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Προκόπης Καρτάλης, που παρέστη στη Γενική Συνέλευση, πρότεινε την ανάληψη της διοίκησης του Αιολικού από τον Νίκο Μιχαλάκη, ο οποίος με δική του χρηματοδότηση θα συντηρεί τον ιστορικό σύλλογο για τα επόμενα δύο χρόνια, διοικώντας τον με ένα συμβούλιο της απόλυτης επιλογής και έγκρισής του, με ορίζοντα τη συμμετοχή της ομάδας σε δύο χρόνια στη νέα Γ' Εθνική και «ταβάνι» φυσικά τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Το σώμα της Συνέλευσης, αν και χωρίς άλλη αξιόλογη πρόταση συνέχισης του Αιολικού, αρχικά φάνηκε δύσπιστο ως προς τις προθέσεις της πλευράς ΑΕΛΚ, ωστόσο με τη δέσμευση του Παναγιώτη Τρύφωνα, πως θα είναι ο ίδιος εγγυητής στην προσπάθεια αυτή, αναλαμβάνοντας μάλιστα να συμβάλει και αυτός οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια, τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά.

Λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αιολικού Κώστας Παπτσάς, είχε καταθέσει στο σώμα την προοπτική συνέχισης της ομάδας με πόρους που θα εξασφάλιζαν οι οργανωμένοι φίλαθλοί του, με δικές τους δράσεις.

Η Συνέλευση, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Παντελής Πατερέλλης, ο Σταύρος Γριππιώτης, ο Γιάννης Φλωρίδης, αρκετοί παλαίμαχοι του "ΑΙΟ", ενώ την προεδρία αυτής ανέλαβε ο Στρατής Γεωργής, αν και έφτασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ πολύ κοντά στο να αποδεχτεί τη νέα πρόταση Μιχαλάκη, αποσκοπώντας παράλληλα στο να διασφαλίσει μία -έστω και ελάχιστη- δική της συμμετοχή στο νέο συμβούλιο που θα διαμορφωνόταν, τελικώς ανέβαλλε τη διαδικασία της ψηφοφορίας, παίρνοντας παράταση για να αποφασίσει τελικώς, οριστικά για το μέλλον του Αιολικού, το ερχόμενο Σάββατο.

Μετά το τέλος της Συνέλευσης, το δίλλημα που εμφανίστηκε πια μεταξύ των μελών και των φίλων της ομάδας, ήταν περισσότερο... ιδεολογικό. Ειδικότερα, όλοι αναγνώριζαν πως η νέα πρόταση Μιχαλάκη ήταν μία πραγματική κίνηση αβρότητας προς το ιστορικό σωματείο, ωστόσο ορισμένοι εξέφραζαν ενστάσεις για το κατά πόσο η ομάδα θα διατηρήσει την αυτονομία της, προσπαθώντας να πείσουν για εναλλακτικές λύσεις...
Εκείνο που αξίζει να σχολιαστεί θετικά, είναι η πρώτη επίσημη παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΛΚ μέσω του Προκόπη Καρτάλη σε Συνέλευση του Αιολικού, αφού ο ίδιος με κρίσιμες παρεμβάσεις του φρόντισε να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες που προέκυπταν, αφού κάποιοι έδειχναν να μην καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα τήρησης και των τριών όρων που έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η πλευρά των Καλλονιατών για να ασχοληθεί με τις τύχες του Αιολικού.

Άξιο αναφοράς επίσης το γεγονός, πως ο Προκόπης Καρτάλης επιβεβαίωσε με την τοποθέτησή του, ότι πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ σκεφτόταν σοβαρά τη συγχώνευση με σύνθετη ονομασία της νέας ομάδας, που θα περιελάμβανε το συνθετικό «Αιολικός», καθώς και τις συζητήσεις που έγιναν τότε με τους οργανωμένους φιλάθλους του Αιολικού. Βέβαια, όπως ισχυρίστηκε, η υπόθεση αυτή στη συνέχεια δεν προχώρησε, αφού κάτι μεσολάβησε και ο Νίκος Μιχαλάκης άλλαξε γνώμη.

Λίγο αργότερα ο ΣΦΑΜ, αφού ευχαρίστησε διά του Προέδρου του Κώστα Παπτσά τον Νίκο Μιχαλάκη για τη νέα πρότασή του, κατέθεσε τη δική του προοπτική για τη συνέχιση της ομάδας, με ένα μπάτζετ 30.000 με 50.000 ευρώ, το οποίο θα εξασφαλίσει ο Σύνδεσμος (υπάρχουν ήδη προφορικές και έγγραφες δεσμεύσεις ενίσχυσης) και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να κάνει πρωταθλητισμό στο τοπικό πρωτάθλημα.

Σε εκείνο το σημείο, οι τοποθετήσεις των φίλων και των μελών του συλλόγου άρχισαν να κινούνται σε επίπεδα γενικότερης δυσπιστίας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο γνωστός για τα αιολικά του αισθήματα Παναγιώτης Τρύφωνας να ανέβει εκ νέου στο βήμα. Αφού λοιπόν πρωτίστως διεμήνυσε σε κάθε τόνο, πως όλοι θέλουν τον Αιολικό ψηλότερα και από τη Γ' Εθνική, δεσμεύτηκε με ηγετική παρέμβαση πως θα συμβάλλει ισότιμα με τον κ. Μιχαλάκη στην οικονομική χρηματοδότηση της ομάδας, επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα διαφυλάξει κάθε συμφέρον του ιστορικού συλλόγου και θα αποτελέσει ουσιαστικά μια "δικλείδα ασφαλείας" για το μέλλον του Αιολικού, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του σώματος.

Ως εκ τούτου, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν και ενδεχομένως κάποια πιο... φρέσκα που ίσως προκύψουν τις επόμενες ημέρες, η Συνέλευση αποφάσισε να διακόψει εκ νέου τη διαδικασία και να τη συνεχίσει το ερχόμενο Σάββατο (1/6), δίνοντας έτσι το χρονικό περιθώριο σε μια τετραμελή επιτροπή που προέκυψε, να συζητήσει με την πλευρά της ΑΕΛΚ την πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση από τα μέλη του συλλόγου.

Μοιράσου το άρθρο!