Editorial

25/05/2015 - 20:53

Editorial - Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

style="text-align: justify;">Το θέμα με τους μετανάστες – πρόσφυγες στη Λέσβο αν δεν αφορούσε ανθρώπινες ζωές θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα για το μπάχαλο της  δημόσιας διοίκησης και για το πώς η πολιτική δημιουργεί αδιέξοδα και όχι λύσεις.
Πριν από 20 ημέρες  η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου  τόνιζε την ανάγκη να ”εκκενωθεί” το λιμάνι της  Μυτιλήνης, από μετανάστες και πρόσφυγες που κατά εκατοντάδες φτάνουν καθημερινά, δημιουργώντας μια κατάσταση ντροπής για τον ανθρώπινο πολιτισμό, την Ελλάδα και τις παραδόσεις της.
Και η κα Υπουργός είχε δίκιο….. όμως η εντολή της άργησε να γίνει πράξη.
Πριν από 5 μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε ανακοίνωσή του αναζητά ευθύνες γιατί δεν άδειασε το λιμάνι:  « Η συνεχιζόμενη παραμονή εκατοντάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι, παρά την εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με το τί πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση των προσφύγων στο νησί από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές και λιμενικές αρχές.Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κυρίως το Λιμενικό οφείλουν μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση. Γιατί δεν υλοποιείται μέχρι τώρα η εντολή της κ. Υπουργού; Ποια εμπόδια υπάρχουν τώρα, όταν στη σύσκεψη την ημέρα της επίσκεψής της δεν προβλήθηκε κανένας σοβαρός λόγος, ώστε αυτή η πρόταση για άδειασμα του λιμανιού και μεταφορά των προσφύγων στη Μόρια δεν ήταν υλοποιήσιμη, παρά τις σημερινές αυξημένες ροές;Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει σε όσους αναιτιολόγητα δεν εκτελούν τις εντολές της και να πράξει τα αυτονόητα.»
Από χθες άδειασε ο περίκλειστος χώρος στο λιμάνι  και γέμισε η προκυμαία Μυτιλήνης!!!  Οι σημερινές φωτογραφίες του Γιώργου Παπαδόπουλου αποδεικνύουν την απουσία πολιτικής , την απουσία σχεδιασμού και την ανικανότητα. Οι υποσχέσεις για μεταφορά στη Μόρια είναι υποσχέσεις και μάλλον ίσως κάτι άλλο υπάρχει για να συμβαίνει αυτό το αλαλούμ! ! !

Μοιράσου το άρθρο!