Editorial

27/09/2013 - 04:44

Editorial - Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013
48 ώρες  πέρασαν από την αποκάλυψη ότι γνωστός καθηγητής της Μυτιλήνης είναι ο θεωρητικός της Τ.Ο.  της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο. Μετά την αποκάλυψη ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο καθηγητής που έσπευσε να «κατεβάσει» από το ιστολόγιό του όλα τα «ενοχοποιητικά στοιχεία».  Κίνηση πανικού αφού για όσους ξέρουν ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν « κατεβαίνει». Εντύπωση όμως προκαλεί η σιωπή όλων των άλλων...
Αλήθεια που είναι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου που έχει και αριστερό προφίλ; Απόλυτη σιωπή! Μουγκαμάρα! Γιατί άραγε; Από συναδελφική αλληλεγγύη στο  συνάδελφο τους ; Μήπως από φόβο; Μήπως από αδιαφορία; Πραγματικά η σιωπή της ΕΛΜΕ Λέσβου είναι ντροπή! Κατά τ’ αλλά η ΕΛΜΕ Λέσβου κάθε τόσο έστελνε στα ΜΜΕ αριστερά μανιφέστα για τη διαθεσιμότητα και αγώνας και... ξανά αγώνας!  
Σιωπή και από Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενδεχομένως να γνωρίζουν ότι την πρώτη φορά ο καθηγητής «βγήκε λάδι»  (πριν δύο χρόνια όταν είχε αποκαλυφθεί ότι είχε αναρτήσει ρατσιστικά ανέκδοτα σε ισότοπο του Υπουργείου Παιδείας και έκανε προπαγάνδα για την  «εθνικοσοσιαλιστική μία και μόνη αλήθεια». Ίσως η Δ/νση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης να φοβάται να το αγγίξει γιατί έχει καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει «πλάτες».
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων που έδρασε ο συγκεκριμένος καθηγητής που είναι; Δεν έχουν καμία μαρτυρία από των παιδιών τους από τη διδασκαλία του καθηγητή; Και πάλι σιωπή.
Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι και η σιωπή είναι τελικά συνενοχή!  Καιρός να μιλήσουμε όχι μόνο για αυτά που θεωρούμε άμεσα και αναγκαία. Αλλά και για εκείνα που πιστεύουμε ότι είναι «έξω από την πόρτα μας» αλλά ουσιαστικά είναι μέσα στο σπίτι μας. Γιατί αυτό η διδασκαλία του συγκεκριμένου καθηγητή έπρεπε να αφορά όλους τους καθηγητές, όλους τους μαθητές, όλους τους γονείς. Είναι αποτυχία όλων μας και ευθύνη όλων μας που αυτός ο άνθρωπος έχει ακόμη πρόσβαση στις σχολικές αίθουσες.

Μοιράσου το άρθρο!