Editorial

16/01/2014 - 06:59

Editorial - Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

trong>Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014
Γήπεδο Μυτιλήνης ή αλλιώς το «Γεφύρι της Άρτας». Ας  επιστρέψουμε λίγο στο χθες, 11 Ιουνίου 2013: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη και  προχώρησε σε επιτόπου θεώρηση του γηπέδου  συνοδεία του Αν. Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου και εξέτασαν το χρονοδιάγραμμα εργασιών στο γήπεδο. Η δέσμευση όλων είναι ότι το γήπεδο θα είναι εγκαίρως έτοιμο για την πρεμιέρα της ΑΕΛ Καλλονής.
Μερικές μέρες νωρίτερα, 8 Ιουνίου 2013:Ο κος Χαράλαμπος Αθανασίου μετέφερε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τις εργασίες που απαιτούνται ώστε το γήπεδο της Μυτιλήνης να είναι έτοιμο στην έναρξη του πρωταθλήματος. "Το γήπεδο θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η πολιτεία" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Μάλιστα δεν θα υπάρχει διεθνής διαγωνισμός για τις εργασίες κατασκευής του γηπέδου αλλά θα ακολουθεί το νομικό πλαίσιο για "έκτακτες και απρόβλεπτες" ανάγκες.
Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2014, 6 μήνες μετά και όλοι ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει! Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε το διαγωνισμό, δεν αναγνωρίζει πλέον την έννοια του κατεπείγοντος.
Η ιστορία του γηπέδου Μυτιλήνης είναι άκρως διδακτική. Αν θέλει κάποιος να εξηγήσει όσα συμβαίνουν στη Λέσβο θα έχει ως παράδειγμα το γήπεδο Μυτιλήνης. Τσάμπα υποσχέσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νικήσουν τις αγκυλώσεις και τις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής.
Το καλοκαίρι του 2013 μια μικρή μειοψηφία προειδοποιούσε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για το γήπεδο Μυτιλήνης. Όποιος έλεγε αυτή την άποψη ήταν εχθρός της Καλλονής , εχθρός της Λέσβου. Τελικά μήπως εχθροί της Καλλονής είναι όσοι προσπάθησαν να επενδύσουν πολιτικά στην ομάδα της Καλλονής; Και ο Περιφερειάρχης κ. Γιακαλής που όλο λέει ότι θα μιλήσει για όσους βάζουν εμπόδια στην Καλλονή γιατί δεν μιλάει; Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη και αυτό το φάντασμα βάζει εμπόδια στο γήπεδο της Μυτιλήνης.... μήπως να μάθουμε ποιο είναι γιατί βαρεθήκαμε λόγια και αοριστολογίες!

Μοιράσου το άρθρο!