Editorial

02/10/2014 - 06:41

Editorial - Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014
Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Το πρόβλημα είναι όταν η πολιτική γίνεται μαγειρική…  Γιατί όλα αυτά που έγινε στις εκλογές της ΠΕΔ μόνο «μαγειρέματα» μπορούν να χαρακτηριστούν.
Καταρχήν να συγχαρούμε το Δήμαρχο Λέσβου για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της ΠΕΔ  (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου). Η συμμαχία του Σπύρου Γαληνού με το Δήμαρχο Χίου έφερε αποτέλεσμα. Η «έκπληξη» είναι η συμμετοχή του , συμμετοχή του προέδρου της ΝΟΔΕ και δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Αδέσμευτος Συνδυασμός», Στρατή Καραγεωργίου, στο διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γαληνού ενώ η παράταξη του Στρατή Κυρατζή «Αδέσμευτος Συνδυασμός» είχε δικό της ψηφοδέλτιο! Άραγε ποια ήταν η πολιτική προσέγγιση Καραγεωργίου – Γαληνού; Μήπως ήταν η αντιμνημονιακή γραμμή που τους ένωσε; Μάλλον όχι…
Το θέμα ίσως είναι πιο απλό. Ο Σπύρος Γαληνός εξασφάλισε όχι μόνο την εκλογή του αλλά έγινε και ο κυρίαρχος της ΠΕΔ, ο Στρατής Καραγεωργίου εξασφάλισε (τη δική του εκλογή στη ΠΕΔ) και την εκπροσώπηση της ΠΕΔ στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) από δύο συμβούλους που… θα συμβάλουν να εκλεγεί Πρόεδρος της ΚΕΔΕ που θα είναι "αντιΣΥΡΙΖΑ".
Τώρα πόσο παρεμβατικό ρόλο έχουν οι ΠΕΔ και ΚΕΔΕ ας το κρίνουν οι πολίτες. Ποιος θυμάται άραγε κάποιες παρεμβάσεις ΠΕΔ ή ΚΕΔΕ; Μάλλον όλα αυτά μένουν σε επίπεδο εντυπώσεων και ίσως αυτά τα όργανα αποκτήσουν αξία ότι οι εκπρόσωποι εκλέγονται χωρίς τους « συνταγές μαγειρικής»
 

Μοιράσου το άρθρο!