Editorial

29/10/2013 - 05:50

Editorial - Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Τρίτη 29 Οκτωβρίου  2013
Η επόμενη μέρα μετά το τριήμερο είναι πάντα δύσκολη. Υπάρχει όμως παρηγοριά: μας περιμένει και νέο τριήμερο, το τριήμερο της 8ης Νοεμβρίου. Κάποτε τα τριήμερα είχαν το δικό τους νόημα, περισσότερα χρήματα και περισσότερα ταξίδια. Τώρα όμως  χάθηκε και η αίγλη των τριημέρων.  Χάθηκε και η αίγλη των παρελάσεων. Παρελάσεις!  "Εθνική Υπερηφάνεια" σε αστυνομικό κλοιό και πάνω απ' όλα μην μας πάθουν κάτι οι "επίσημοι". Πόσοι άραγε χθες ένιωσαν την "εθνική ανάταση";
Ούτε η Καλλονή χθες μας πρόσφερε "ανάταση". Ζόρικα τα πράγματα με την Καλλονή. Νέα βαριά ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Η ομάδα δεν διανύει την καλύτερη περίοδο και είναι εμφανές ότι η «ξενιτιά» την έχει κουράσει.  Στα δύσκολα θέλει τη στήριξή μας η ομάδα και ας μην κάνουμε κακόπιστη κριτική. Το θετικό είναι ότι την Πέμπτη έρχονται τα χρήματα για το γήπεδο και από τον Ιανουάριο (κατά πάσα πιθανότητα) η Καλλονή θα παίζει στην έδρα της.
Η είδηση του τριημέρου που προκάλεσε αίσθηση αφορά το μαθητή και όσα τράβηξε από τους συμμαθητές του. Όλη αυτή η ψυχολογική κυριώς βία που ασκήθηκε από συμμαθητές του και η προκλητική αδιαφορία καθηγητών και αστυνομικών αρχών αν μη τι άλλο δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει.  Οι ευθύνες των καθηγητών είναι τεράστιες. Δεν μπορεί να μην ξέρουν, να μην είδαν, να μην άκουσαν. Δυστυχώς οι καθηγητές στις μέρες  μας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν ξεχάσει το ρόλο του «δασκάλου». Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε ανακοινώσεις για τα δικαιώματα τους  και να αδιαφορούν για τις «ψυχές των παιδιών τους».  Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, έχει πάρει  πανελλαδικές διαστάσεις και η τοπική ΕΛΜΕ ακόμη να πάρει θέση. Αν ήταν κάποια απόλυση εκπαιδευτικού τότε τα αντανακλαστικά της ΕΛΜΕ θα ήταν γρήγορα... Ποιος όμως νοιάζεται για ένα μαθητή και όσα έχει τραβήξει; Ποιος νοιάζεται για αυτούς τους μαθητές που από την εφηβεία επιδίδονται σε τέτοιες πράξεις; Αν αύριο ακούσουμε για αυτούς τα χειρότερα τότε ας κατηγορήσουμε πρώτα τη δική μας αδιαφορία.  Και πως είναι δυνατόν να παραμένουν ακόμη στη θέση τους οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος που αδιαφόρησαν στην καταγγελία των συγγενών του μαθητή;  Ακόμη καμία ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου.  
Ενδεχομένως οι γονείς των μαθητών που άσκησαν τη βία να βρέθηκαν χθες στην παρέλαση και ίσως καμάρωσαν τα παιδιά τους.  Δυστυχώς χθες ήταν μια ηλιόλουστη μέρα... αν έβρεχε ίσως είχαν την υποψία ότι κάποιος τους φτύνει για τα καμάρια τους!
Λέσβος 2013! Μπόχα!

Μοιράσου το άρθρο!