Editorial

25/09/2015 - 21:39

Μαμά, μπαμπά που είναι οι συνδικαλιστές της Λέσβου;

Τ

α σχολεία φέτος ΔΕΝ άνοιξαν στη Λέσβο. Δεν άνοιξαν κανονικά όπως θα έπρεπε. Δεκάδες τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Ίσως να είναι η πρώτη χρονιά που η Λέσβος αντιμετωπίζει τέτοιο χάλι στην εκπαίδευση.

18 Νηπιαγωγεία κλειστά στη Λέσβο. 3 Δημοτικά Σχολεία κλειστά στη Λέσβο. 80 καθηγητές  (βασικές ειδικότητες – φιλόλογοι , μαθηματικοί, φυσικοί κτλ)  δεν υπάρχουν στα  Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη να καλυφθούν τα κενά.  Οι αισιόδοξες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερική κάλυψη των κενών στις αρχές Οκτωβρίου.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι σιωπή των συνδικαλιστών!  Οι συνδικαλιστές  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κάποτε έκαναν διαμαρτυρίες με το παραμικρό…. Στάσεις εργασίας, πορείες , ανακοινώνεις , ψηφίσματα!  Κάποτε όταν στη Κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ….  Τότε υπήρχαν ψηφίσματα ακόμη και για θέματα που δεν αφορούσαν άμεσα την εκπαίδευση…. Τώρα σιωπή!

Κι αν θέλουμε να είμαστε σκληροί αυτό δεν θα το πούμε σιωπή. Θα το πούμε η ντροπή του συνδικαλισμού.  (Τουλάχιστον η ΕΛΜΕ Λήμνου έβγαλε σήμερα μια ανακοίνωση για το θέμα… στη Λέσβο η ντροπή ντροπή δεν έχει…..)

Αν ένας μαθητής παρακολουθούσε τη δράση των  συνδικαλιστών της εκπαίδευσης στη Λέσβο και γνωρίζοντας το χάλι που επικρατεί θα αναφωνούσε:

Μαμά, μπαμπά που είναι οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης στη Λέσβο;  

Μοιράσου το άρθρο!