Εκπαίδευση

01/02/2012 - 16:18

Χαμός! Ο Δήμος Λέσβου βγήκε στην αντεπίθεση,ρίχνει βολές κατά Τσολερίδου και μεταθέτει τις ευθύνες αλλού...

yle="text-align:justify;"> Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λέσβου κάνει μετάθεση ευθυνών στην Πολιτεία και στην κα Τσολερίδου και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ κλειστά σχολεία στη Λέσβο!!!  Οι γονείς των μαθητών ξέρουν την αλήθεια... Δεν μιλάει καθόλου για τις δικές του ευθύνες! Το κλασικό σλόγκαν για όλα φταίει ο Καλλικράτης και ποτέ ο Δήμος Λέσβου! Οι μαθητές και οι γονείς έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής! Μια με τα μαθητικά δρομολόγια μια με την κακοκαιρία και... ο Δήμος Λέσβος να είναι ουσιαστικά θεατής!  Το Lesvosnews από χθες είχε ενημερώσει τους αναγνώστες για κλειστά σχολεία λόγω πετρελαίου...

Δε μιλάει καθόλου η ανακοίνωση του Δήμου για τις καθυστερήσεις στη κατανομή των χρημάτων στα σχολεία! Δεν μιλάει καθόλου η ανακοίνωση για το που στεγάζεται η Σχολική Επιτροπή; Δεν μιλάει καθόλου η ανακοίνωση για το πότε έγινε η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία; Μήπως μετά την επιστολή Τσολερίδου στον εισαγγελέα; 

 

Οι γονείς πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου... προσβάλει τη νοημοσύνη μας!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση που θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο μετάθεσης ευθυνών!!

Επειδή τις  τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για δήθεν κλειστά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, λόγω έλλειψης θέρμανσης και μάλιστα από υπεύθυνα; υποτίθεται χείλη, εξ’ αιτίας του ότι  «κάποιοι», για μια ακόμα φορά, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και «παίζουν» παιχνιδάκια (κομματικά ή παραταξιακά), με προφανείς σκοπούς, χρησιμοποιώντας την ευαισθησία όλων για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις δέουσες απαντήσεις, με επίσημα και αδιάψευστα στοιχεία:

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου,  παρά την απουσία στελέχωσής τηςαλλά και τη δραματική περικοπή των σχετικών πιστώσεων (55%), από την Κυβέρνηση, από τις 05/12/11, έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των 126 Σχολικών μονάδων που έχει στην αρμοδιότητά της, μετά την συγχώνευση των δεκατριών Δήμων σε ένα και μόνο πλέον Δήμο, ως μη όφειλε, (λόγω  του διαβόητου «Καλλικράτη», τον μεγαλύτερο πλέον σε έκταση της Ελληνικής Επικράτειας, σωρεύοντας τεράστια οικονομικά, λειτουργικά, και διοικητικά προβλήματα),  με χρήματα, που στο 80% των σχολείων, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου, για τις ανάγκες τους έως και τις 31/01/12(στοιχεία Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου).

Από σήμερα δε, τρέχει η νέα χρηματοδότηση του 98% των σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα  τα σχολεία που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, λόγω θέσης ή μεγέθους θέρμανσης.

Το ψευδές και κατάπτυστο έγγραφο της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Λέσβου κας Τσολερίδου, το οποίο απέστειλε προς το Δήμαρχο και τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, και στα τοπικά ΜΜΕ,  λέγοντας μισές αλήθειες, χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει τις σκοπιμότητές της, αναφέρει 35 σχολικές μονάδες χωρίς καθόλου ή ελάχιστο πετρέλαιο, ενώ την ίδια στιγμή από τα στοιχεία της ως άνω Τράπεζας, φαίνεται, ότι, π.χ. το σχολείο Θερμής, που συμπεριλαμβάνεται  μέσα στα 35, έχει διαθέσιμα στο βιβλιάριό του, 1041€. Το δε σχολείο του Νεοχωρίου, που σημειωτέον πήρε από την πρώτη κατανομή 730 €, έχει όλο το ποσό αχρησιμοποίητο!

Συνολικά τα 24 από τα 35 σχολεία έχουν διαθέσιμα χρηματικά υπόλοιπα στα βιβλιάριά τους, ικανά να χρησιμοποιηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες σε πετρέλαιο για αρκετό χρονικό διάστημα και μέχρι την επόμενη κατανομή χρημάτων που επαναλαμβάνουμε ότι  ήδη έγινε. Φυσικά το σύνολο των σχολείων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση – πλην 2, για τα οποία υπήρξε άμεση παρέμβαση ώστε να καλυφθούν – έχουν στη δεξαμενή τους διαθέσιμες ποσότητες πετρελαίου.

Αφήνοντας στην κρίση του Λεσβιακού Λαού τη διορισμένη κα Τσολερίδου και το χαλκείο της, εμείς οι Αυτοδιοικητικοί που πρωτίστως λογοδοτούμε στους συνδημότες μας, παρά τις περικοπές των αναγκαίων κονδυλίων και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις (Καλλικράτης), χωρίς χρήματα, που η Κυβέρνηση, την οποία η ανωτέρω κυρία εκπροσωπεί, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση αλλά και σε κείνους που απ’ αλλού ήρθαν να μας «σώσουν», ότι δεν αφήσαμε, ούτε θα το πράξουμε ποτέ και με κάθε τίμημα, την εκπαίδευση στην τύχη της, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, διαθέτοντας ακόμα και απ’ αυτά που δεν έχουμε, όπως ήδη έχουμε πράξει μέχρι τώρα.

Ας κάνει το ίδιο και η Πολιτεία με τους εκπροσώπους της, που ακόμα και σήμερα, 01-02-12 έχει π.χ. αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία για κάποια μαθήματα και σχολεία με τεράστιες ελλείψεις στις  αναγκαίες υποδομές στον Δήμο μας, επί μακρά σειρά ετών,

Μοιράσου το άρθρο!