Εκπαίδευση

28/01/2012 - 09:18

Κώστας Φραγκόπουλος: τα βρόντηξε και έφυγε!

Παραιτήθηκε ο Κώστας Φραγκόπουλος από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δηλώσεις-καταπέλτης κατά της Αναστασίας Τσολερίδου

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου ανακοίνωσε χτες, μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο Κώστας Φραγκόπουλος. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η «εγκατάλειψη» που ο ίδιος διαπιστώνει στον τομέα της Εκπαίδευσης, όσο και ο «βρόμικος πόλεμος» που υποστηρίζει ότι δέχεται, αναφερόμενος κυρίως στις δηλώσεις της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασίας Τσολερίδου, μετά τη συνάντησή της με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, πριν από μία εβδομάδα. Δηλώσεις στις οποίες ο ίδιος απαντά με «σκληρή» γλώσσα, αφού θεωρεί πως η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας επεμβαίνει σε τομείς που δεν είναι στις αρμοδιότητές της.

Ήδη μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, δηλώνοντας «κουρασμένος» και «απογοητευμένος» από την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής της οποίας έχει οριστεί πρόεδρος από το περασμένο φθινόπωρο, ο κ. Φραγκόπουλος επιφυλασσόταν μιλώντας στο «Ε» για το ενδεχόμενο παραίτησής του. Έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στον κ. Βουνάτσο, με τις οποίες και προειδοποιούσε για παραίτηση στην περίπτωση που δεν του δινόταν προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η Επιτροπή. Σύμφωνα με όσα μάς έλεγε χτες, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, αποφάσισε να εμμείνει στην παραίτησή του και εδώ κι αρκετές ημέρες έχει επιστρέψει αποκλειστικά στα καθήκοντα του δασκάλου, υποβάλλοντας και σχετική αναφορά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις Φραγκόπουλου Η επιπλέον, όμως, «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και που τον οδήγησε στην απόφαση αυτή ήταν, σύμφωνα με όσα μάς έλεγε χτες, οι δηλώσεις της κ. Τσολερίδου, η οποία, πέρα από το να επισημάνει και η ίδια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έκανε επιπλέον λόγο για την ανάγκη ανάληψης της προεδρίας της Επιτροπής από πρόσωπο που θα γνωρίζει καλά θέματα οικονομικής διαχείρισης. «Η κ. Τσολερίδου έσπευσε εκ των προτέρων να προκαταβάλει και την αποδοχή της δικής μου παραίτησης», δηλώνει ο κ. Φραγκόπουλος. «Έκανε επίσης μια ωμότατη παρέμβαση στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, αφού έφτασε στο σημείο - με την αμετροέπεια που τη χαρακτηρίζει - να υποδεικνύει και τα όσα αφορούν στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής. Καλό θα ήταν να μας θυμίσει τα προσόντα με τα οποία κατέλαβε τη θέση που έχει και να αρχίσει να ασχολείται με το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν βιβλία, με τις περικοπές των πόρων από πλευράς κυβέρνησης κατά 55% στα λειτουργικά και κατά 70% στα κατασκευαστικά και με τα χίλια μύρια προβλήματα που δημιουργεί στην Εκπαίδευση ο “Καλλικράτης”. Αντί όμως να κάνει αυτό, μέσα από μυστικοσυνάξεις και χρησιμοποιώντας γνωστά φερέφωνα σε κόντρες με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και βγάζει έξω από το κάδρο τον εαυτό της και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί.» «Το ποτήρι ξεχείλισε», λέει κλείνοντας. «Η αγανάκτησή μου, αφενός για την εγκατάλειψη και αφετέρου για το βρόμικο πόλεμο, τον αδιαφανή και χωρίς έλεος που δέχομαι τους τελευταίους δύο μήνες και την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στο έργο και στις προσπάθειές μου - οι οποίες, σημειωτέον, όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται χωρίς καμμία αμοιβή -, με έφερε στο σημείο να υποβάλω την παραίτησή μου και να πω σε όλους αυτούς ότι εγώ τη δουλειά δεν τη φοβήθηκα ποτέ, δεν υπήρξα στη ζωή μου αργόσχολος, ούτε καρεκλοκένταυρος και ότι αν προσπάθησα να κάνω κάποια πράγματα είναι γιατί αγαπώ και το χώρο της Εκπαίδευσης, αλλά και το χώρο της αυτοδιοίκησης, Ελπίζω αυτός που θα με διαδεχθεί να είναι καλύτερος από μένα, να… γνωρίζει οικονομικά και να πετύχει αυτά που δεν μπόρεσα εγώ…»

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!