Εκπαίδευση

23/03/2012 - 13:25

O Δημήτρης Βουνάτσος στο "δορυφορικό" Λύκειο της Μυτίληνης

yle="text-align:justify;">Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυτιλήνης και το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης του Ειδικού Σχολείου, οργάνωσαν σήμερα το πρωί από κοινού και παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνεχάρη, τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Λέσβου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών στην εκπαίδευση στον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο, συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας «Ικαρομένιππος» του 3ο Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης,  που λαμβάνει μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSat, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την NASA της Ευρώπης) και συγκεκριμένα την Υπηρεσία ESA Education Office, για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να φτιάξουν το δικό τους μικρό ‘δορυφόρο’, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν με πύραυλο, από μια βάση εκτόξευσης πυραύλων, στο ερευνητικό κέντρο ΝΑRΟΜ, στη Νορβηγία.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης είναι ένα από τα 14 Ευρωπαϊκά σχολεία, ανάμεσα στα σχολεία των 18 χωρών-μέλη της ESA και τις 4 συνεργαζόμενες με αυτήν χώρες, που επελέγησαν για τον τελικό του δεύτερου  Ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSat και το μοναδικό Ελληνικό σχολείο που επιλέγει. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Νορβηγικό κέντρο για την διαστημική εκπαίδευση (NAROM), θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2012. Είναι ανοικτός για ομάδες μαθητών Λυκείου (ηλικίας 16+) από τα κράτη μέλη της ESA και τα συνεργαζόμενα κράτη, που συντονίζονται από έναν καθηγητή.

Οι μετέχοντες είναι: Γιώργιος Κοντέλλης Υπεύθυνος Καθηγητής, και οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αλέξανδρος Αλαμανέλλης – Ζησιμόπουλος, Ευστράτιος Τσιρτσής Ηλίας Ψυρούκης, Γιώργος Χατζέλλης, Ευστράτιος Μακρής, Μυρσίνη Σβώρου και Γιάννης Μυρσινιάς.

Ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη όλη την ομάδα και ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία. Τέλος, δεσμεύθηκε να εισάγει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα για συμπλήρωση της χρηματοδότησης της μετάβασής τους στη Νορβηγία, γιατί – όπως τόνισε – τιμούν, όχι μόνο τον τόπο τους, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα

Μοιράσου το άρθρο!