33 ξένοι φοιτητές στη Λέσβο για τη συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

33 ξένοι φοιτητές στη Λέσβο για τη συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εισαγωγική διάλεξη από τον καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη πρ. Πρύτανη του Παν Αιγαίου, ξεκίνησε χθες επίσκεψη πεδίου του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Masters in Environmental Policy and Management (MESPOM) που θα διεξαχθεί  στη Μυτιλήνη κατά το διάστημα 21 Μαΐου έως 16 Ιουνίου 2013. Στη συνέχεια οι φοιτητές θα μεταβούν στο Σίγρι για 2 βδομάδες για να παρακολουθήσουν σειρά διαλέξεων με θέμα τον αειφόρο τουρισμό με την εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Lund, Michael Backman.
 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Περιβαλλοντικές επιστήμες, την Πολιτική και τη Διαχείριση (Masters Course in Environmental Sciences, Policy and Management, MESPOM) οργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων σημαντικών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στην περιβαλλοντική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση: του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) (Ουγγαρία), του Πανεπιστημίου του Lund (Σουηδία) και του Πανεπιστημίου του Manchester (Μεγ. Βρετανία). Το  MESPOM λειτουργεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus Mundus” από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06. Η συνεργασία στοχεύει να προωθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή προοπτική στις περιβαλλοντικές σπουδές με το συνδυασμό των σκανδιναβικών, μεσογειακών, δυτικών και της Κεντρικής Ευρώπης μορφωτικών παραδόσεων και προσεγγίσεων σε θέματα της καθημερινής ζωής.
 
To MESPOM προετοιμάζει σπουδαστές απ’ όλο τον κόσμο για τον προσδιορισμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή των ενσωματωμένων λύσεων στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, σε ένα διεθνές πλαίσιο. Το Πρόγραμμα προσφέρει ένα περιεκτικό δι- και πολύ-επιστημονικό πρόγραμμα σπουδών στις περιβαλλοντικές σπουδές που προκαλεί το ενδιαφέρον των φοιτητών  να ενσωματώσουν τη θεωρία και την πρακτική για τη συστηματική ανάλυση, την ολιστική κατανόηση, και τη διαχείριση των διαφορετικών περιβαλλοντικών ζητημάτων στα διάφορα κοινωνικά πλαίσια. Εκτός από την ακαδημαϊκή εργασία τους, οι φοιτητές αναπτύσσουν την έρευνα, επικοινωνία και άλλες επαγγελματικές δεξιότητες, μαθαίνουν να προσανατολίζονται στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δίκτυα των περιβαλλοντικών Ιδρυμάτων και να διαμορφώνουν τους σχετικούς στόχους και τις στρατηγικές σταδιοδρομίας.
 
Για  τις επόμενες 45 ημέρες, 33 φοιτητές του Προγράμματος από 21 κράτη όλου του κόσμου (χώρες όπως το Περού, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Κένυα ή Ινδία κλπ) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί μας ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών. Οι φοιτητές του δικού μας Προγράμματος, του προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους ξένους φοιτητές και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες συνεργαζόμενοι σε ένα διεθνές, διεπιστημονικό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.mespom.org
 
Με συνεργασίες σαν αυτή προωθείται η διεθνής προοπτική του Παν. Αιγαίου ως ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα με κυρίαρχο ρόλο στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου, εκμεταλλευόμενο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον των νησιών μας καθώς και το υψηλό επίπεδο σπουδών του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ