40 χρόνια Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης: 1ο βραβείο αφίσας στο δημοτικό σχολείο Βαρειάς

 

Πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Σαράντα Χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» και συγκεκριμένα στην κατηγορία αφίσας, πήρε η  Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Βαρειάς Λέσβου.

Η αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Βαρειάς ήταν ενός συνδυασμός του πίνακα του Paul Klee, Γερμανο- Ελβετού ζωγράφου και του σήματος της ΕΡΤ, μέσα από την οποία ανέδειξαν την άμεση σχέση της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με τον πολιτισμό.

Με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Θεοχαρίδη Ανδρόνικου, Στεφάνου Στρατή και Τσάγκου Γεωργίας οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τα Σαράντα Χρόνια Ραδιοτηλεόρασης που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας με την ΕΡΤ.

«Η τέχνη αναπτύσσει προσωπικότητες και θέτει ερωτήματα στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε και κυρίως να σκεφτούμε. Οι μαθητές συζήτησαν αρχικά για τα οφέλη της εισαγωγής της τέχνης στο Δημοτικό Σχολείο και κυρίως στη συγκρότηση μια ολόπλευρης προσωπικότητας αλλά και της ραδιοτηλεόρασης στη δημιουργία ενεργών πολιτών, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η διευθύντρια του σχολείου Γεωργία Τσάγκου, κατά την διάρκεια επίσκεψης των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο κτίριο της ΕΡΤ Αιγαίου.Η βράβευση του σχολείου θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

 

Αναστασία Σπυριδάκη /  ΕΡΤ Αιγαίου

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ