Εκπαίδευση

22/08/2017 - 12:00

404 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο - 200 στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί

Τ

ην ώρα που η Τουρκική Ακτοφυλακή από τις 15 Αυγούστου έχει σχεδόν μηδενίσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, τις επεμβάσεις της σε θέματα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, «έκρηξη» αφίξεων προσφύγων και μεταναστών διαπιστώνεται και το τελευταίο 24ωρο. στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, το 24ωρο από τα χαράματα της Δευτέρας μέχρι σήμερα Τρίτη τα χαράματα πέρασαν στα νησιά 404 πρόσφυγες και μετανάστες. 118 στη Λέσβο, 225 στη Χίο και 61 στη Σάμο. Οι αριθμοί αυτοί ανεβάζουν σε 2.208 τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την 1η Αυγούστου. 659 στη Λέσβο, 734 στη Χίο. Και 815 στη Σάμο.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου προωθήθηκαν δε σε δομές όπου η κατάσταση πλέον κρίνεται εκρηκτική. Στους καταυλισμούς των ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο και της Σάμου, οι διαμένοντες είναι διπλάσιοι από όσους μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπάρχουσες δομές.

 

Σημερινές αφίξεις

Πέρα των παραπάνω, άλλα πέντε περιστατικά αφίξεων υπήρξαν σήμερα το πρωί στη Λέσβο. Χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί από τα ΚΥΤ περίπου στις 7 το πρωί περισυλλέγησαν 198 πρόσφυγες και μετανάστες από πέντε πλαστικές βάρκες μέσα στα Ελληνικά χορικά ύδατα στις περιοχές της Αγριελιάς, του αεροδρομίου της Μυτιλήνης (τρία περιστατικά) και του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!