Εκπαίδευση

18/10/2017 - 06:46

«5ο και Μουσικό , ενωμένοι για το στεγαστικό»

Με παλμό και με μεγάλη συμμέτοχη οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης  και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 17 Οκτωβρίου διεκδικώντας το αυτονόητο: τη στέγαση των σχολείων τους.


Η πορεία ξεκίνησε στις 10 πρωί με πρώτη στάση το Δημαρχείο (συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Κατζανό λόγω απουσίας του Δημάρχου) και συνεχίστηκε στην πλατεία Σαπφούς, την αγορά  και κατέληξε στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.


Τα δύο σχολεία τελούν υπό κατάληψη και την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το θέμα της στέγασης θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το πρόβλημα με τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης κρατά εδώ και χρόνια. Μόνο υποσχέσεις και ... υποσχέσεις.  Είναι πραγματικά εξοργιστικό που κανείς από τους υπεύθυνους δεν μπορεί να καταλάβει ότι το Μουσικό Σχολείο δεν μπορεί να συστεγάζεται με κανένα άλλο σχολείο.  


«Δε μπορεί να συστεγάζεται το μουσικό με κανένα άλλο σχολείο» είπε  στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  ο διευθυντής του μουσικού Νίκος Ζαφειρίου.


 «Φανταστείτε να γίνεται σε μία αίθουσα μάθημα μαθηματικών και στη διπλανή μάθημα σαξόφωνο ή ντραμς» δήλωσε στον ίδιο σταθμό ο διευθυντής του 5ου γυμνασίου Μιλτιάδης Σουγλάνης.


Αξίζει να τονιστεί ότι πρόσφατα ο Δήμος αγόρασε το «Κατσάνειο» κτίριο αλλά τώρα κρίθηκε ότι είναι δεν επαρκεί για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.
 

 

βιντεο / φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!