Εκπαίδευση

27/03/2013 - 17:30

Απάντηση στο Lesvosnews.net από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρη Τσάρτα

Απάντηση στο Lesvosnews.net από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρη Τσάρτα

trong>Απάντηση σε δημοσίευμα του ιστότοπου Lesvosnews.net  της 14ης Μαρτίου 2013 με θέμα «Στη Βουλή τα «κεράσματα ημετέρων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το ΚΚΕ»

 
Σε συνέχεια του προαναφερόμενου δημοσιεύματος, η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισημαίνει τα ακόλουθα:
 
  •  Στην αναφορά σας για την επερώτηση που υπέβαλαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις «πρόσθετες αμοιβές», έχει παρατεθεί το κείμενο της επερώτησης υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Στη Βουλή τα “κεράσματα ημετέρων" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το ΚΚΕ», επιπλέον δε, συνοδεύεται από μία εικόνα-καρικατούρα κάποιου που καταναλώνει χρήματα με μαχαιροπίρουνο, η οποία αποσκοπεί σε φτηνή και δημαγωγική δημιουργία παραπλανητικών και εσφαλμένων εντυπώσεων.
  •  Αναφορικά με το περιεχόμενο της επερώτησης, αυτό, όπως είναι γνωστό, θα απαντηθεί άμεσα όπως ανάλογα απαντήθηκε εξαντλητικά προηγούμενη σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας και την Βουλή (10/01/2013) όσο και προς τον Τύπο (05.09.2012 & 14.03.2013).
  •  Σε κάθε περίπτωση, έναντι της κάθε κακόβουλης διασποράς ή αναπαραγωγής ψευδών και συκοφαντιών εκ μέρους του τύπου, η Πρυτανική Αρχή επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργειά της.
 
Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου
 

 

Απάντηση Lesvosnews.net
Ευχαριστούμε το κ. Τσάρτα και την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την απάντηση.
 
Μερικές βασικές διευκρινίσεις:
 
1. Το Lesvosnews.net δημοσίευσε την επίκαιρη ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ όπως μας ήρθε από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη.
2. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι βασισμένος στο αρχικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες. Αυτό ακριβώς το δημοσίευμα επικαλούνται και οι ερωτώντες Βουλευτές του ΚΚΕ.  Η φωτογραφία της ανάρτησης έχει δηκτικό χαρακτήρα και απεικονίζει αυτό που ακριβώς ρωτούν οι Βουλευτές του ΚΚΕ. Σε ό,τι αφορά την αποδοκιμασία του τίτλου και της φωτογραφίας που συνοδεύουν την ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή από πλευράς Πρυτανικής Αρχής, την κατανοούμε ως άποψη, αλλά προφανώς όχι ως υπόδειξη, εκτός κι αν ο κ. Τσάρτας επιθυμεί να επιλέγει εκείνος το σύνολο των τίτλων και των φωτογραφιών που αναρτώνται στα δημοσιεύματα του Lesvosnews.net
 
Εν κατακλείδι ας σημειωθεί ότι  είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσάρτας απειλεί τον Τύπο με προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το θέμα των πρόσθετων αμοιβών. Από πλευράς μας δεν πρόκειται να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα θέματα που αφορούν το ανώτατο Ίδρυμα της περιοχής μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!