Εκπαίδευση

21/06/2012 - 22:01

Αποκάλυψη: Θυσιάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα

yle="text-align:justify;">
Στη Λέσβο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ομάδας καθηγητών  θυσιάζεται η σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα:

Το σχολικό έτος 2011-2012  η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ζητά και παίρνει από το υπουργείο έναν πολύ μεγάλο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04  Φυσικών-Χημικών-Βιολόγων-Γεωλόγων αγνοεί εντελώς την ειδικότητα των Xημικών δημιουργώντας ηθικό και οικονομικό πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς  που έπρεπε να προσληφθούν και στους μαθητές τους οποίους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων ανάγκασε να διδάσκονται από μη ειδικούς.

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Χημικών  και η Ένωση Ελλήνων  Φυσικών με την υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου  και όταν τέθηκε το ερώτημα ο Π. Κουμάρας καθηγητής στο Α.Π.Θ. που ασχολείται με τα αναλυτικά προγράμματα Φυσικής στα σχολεία τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι  «εγκληματικό» για την εκπαίδευση των Μαθητών να μην διδάσκονται από καθηγητές της ειδικότητας τα μαθήματα τους.

Αναγκαστικά  βέβαια σε μικρά σχολεία προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος αριθμός προσλήψεων θα διδαχθούν κάποιες ώρες   από καθηγητές με δεύτερη ανάθεση (μαθημάτων που δεν είναι της ειδικότητας τους αλλά δικαιούνται να διδάσκουν). Εδώ όμως υπάρχει προμελετημένο σχέδιο υπέρ κάποιων και καθόλου μελετημένο για την παιδεία που κάποιοι θα έπρεπε να υπηρετούν αντί του να εξυπηρετούν

Τι έχει να πει για αυτό ο κ.  Κοντάρας Βασίλης (διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου)  και ο κύριος Μανιάτης  Παναγιώτης (υπεύθυνος σε θέματα εκπαίδευσης)  όταν τον Σεπτέμβριο του 2011 ζήτησαν και  πήραν (με την συν υπογραφή του ΠΥΣΔΕ ) από το Υπουργείου 14 αναπληρωτές φυσικούς για 159 ώρες φυσικής, κανέναν Χημικό για περισσότερες από 70  ώρες χημείας, 2 βιολόγους για 34 ώρες βιολογίας και έναν γεωλόγο για  14 ώρες   γεωγραφίας.

Γιατί στο 5Ο λύκειο με 18 ώρες χημείας και κανέναν χημικό διορίζουν αναπληρώτρια Φυσικό και μετακινούν μόνιμο Χημικό από άλλο Λύκειο (αφήνοντας 8 ώρες χημείας σε άλλες ειδικότητες)  προκειμένου να διδάξει 4 ώρες κατεύθυνσης που αδυνατεί η Φυσικός.

Γιατί στο Λύκειο Ιππείου  με μόνιμο Φυσικό και βιολόγο και 10 ώρες Χημείας προσλαμβάνουν αναπληρωτή Φυσικό και Βιολόγο;

Γιατί στο ημερήσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Πέτρας που έχει 2 μόνιμα διορισμένους  Φυσικούς παίρνει 3 αναπληρωτες Φυσικούς  για 25 ώρες φυσικής 13  ώρες χημείας, 11 ώρεςβιολογίας  και 8 ώρες Γεωγραφίας;

Τα γιατί  σαν τα παραπάνω είναι ατελείωτα…

--------------------

( επειδή το θέμα είναι τεράστιο περιμένουμε τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών της Λέσβου στο agre.contact@gmail.com)

Μοιράσου το άρθρο!