Εκπαίδευση

03/01/2024 - 11:15

Αποστολή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών  CERN

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική αποστολή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών  CERN στην Γενεύη από 19/12/2023 έως 24/12/2023. Η ομάδα αποτελείτο από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Κατσαρού Αναστασία (Βιολόγος) και Μαμουλέλλη Ευστράτιο (Φυσικός), τους μαθητές της Β λυκείου Βασιλείου Ιωάννη, Τσοϊλίν Φιλίπ, Παζιάνο Κωνσταντίνο και τους μαθητές της Α Λυκείου Ψάνη Ελπινίκη, Μπιριντζή Ταξία, Σαββίδη Κωνσταντίνο, Χαρέλλη Στρατή, Νείρο Δημήτρη, Γούναρη Κυριάκο, Παζιάνου Νικόλ.

Μαθητές και Καθηγητές συνδεθήκαμε ζωντανά με τον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS που μεταφέρει τον ανιχνευτή σωματιδίων κοσμικής ακτινοβολίας AMS, γνωρίσαμε το μεγάλο επιταχυντή LHC, δημιουργήσαμε ένα Cloud Chamber με σκοπό την ανίχνευση σωματιδίων στο χώρο του εργαστηρίου, επισκεφθήκαμε τις μόνιμες εκθέσεις του ερευνητικού κέντρου και  τέλος γνωρίσαμε τα στοιχειώδη σωματίδια της ύλης και τις τέσσερις δυνάμεις του σύμπαντος. Επιπλέον κατά την διάρκεια της παραμονή μας στην Γενεύη επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ιστορίας των Επιστημών -Musée de l'Histoire des Sciences, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού – International Red Cross and Red Crescent Museum, το συναυλιακό κέντρο Victoria Hall όπου παρακολουθήσαμε συναυλία κλασσικής Μουσικής, το Μουσείο Σοκολάτας Maison Cailler στην Broc, την Βέρνη -που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Λοζάνη κ.α.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας και μας στήριξαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Συγκεκριμένα:

Ευχαριστούμε τον μέγα χορηγό μας τον κ. Μανώλη Τζανέττο- Catering Elaitis /AiolosTV - για την ηθική και πολύ σημαντική οικονομική στήριξη που μας παρείχε από τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας. Η χορηγία του AiolosTV είναι αφιερωμένη στην μνήμη του developer και επιχειρηματία Χρήστου Βαλασέλλη, ο οποίος ήταν δημιουργός και αποκλειστικός διαθέτης της εφαρμογής «Jazzler», του ιστορικά πρώτου (1998) και πιο ευπώλητου, μέχρι σήμερα, λογισμικού μετάβασης των ραδιοφωνικών σταθμών από τη δισκοθήκη των παραγωγών στο σύστημα playlist.

δδδ

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, τον Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, την  Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τα καταστήματα εστίασης: «Box» στην Μυτιλήνη, «Πέρασμα» στον Μόλυβο Λέσβου, «Πες Αλεύρι» στην Παναγιούδα, το Οφθαλμολογικό Ιατρείο κ. Ραλλίδη, το Ωτορινολαρυγγολογικό Ιατρείο κ. Κουτουκτσή, το συνεργείο αυτοκινήτων «Ντίνος» στον Πειραιά για την άμεση οικονομική ενίσχυσή τους καθώς και τα παρακάτω καταστήματα για την παροχή δωρεών για την πραγματοποίηση της λαχειοφόρου κλήρωσης από τους μαθητές:

Καρδαμήλα- Φωτεινός Α.Ε., Κατάστημα Λευκών είδών Λάζαρος Μισαϊλίδης, Κατάστημα Νεανικών Ρούχων MODs, Mad Jeans Store, Attrattivo, Φραγκουλάκης Ε. Κατάστημα Ειδών Ραπτικής – Εσωρούχων, Κρεοπωλείο «Σαλάνης Ε. Βασίλειος», Κομμώσεις Έλενα Ανδρέου, Κουρείο Cut by Cut κας Κατακουζηνού, Ξενοδοχείο «Λέσβιον», Αρωματοπωλείο «’Αρωμα», Hondos Center, Τάπεργουερ, Ηλεκτρικά Είδη «Κωτσόβολος», Ζαχαροπλαστείο «Ζαχαροπλάστης».

Τέλος, ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών που συμμετείχαν για την εμπιστοσύνη, την συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή τους στην προετοιμασία της αποστολής, τους συναδέλφους από το σχολείο που μας στήριξαν, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΜΣΜ που μας παρείχε το χρηματοδοτικό εργαλείο συλλογής των δωρεών καθώς και την Διεύθυνση και υποδιεύθυνση του σχολείου για την αμέριστη υποστήριξη τους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Κατσαρού Αναστασία

Μαμουλέλλης Ευστράτιος

Μοιράσου το άρθρο!