Εκπαίδευση

03/11/2023 - 19:14

Βραβεύτηκαν 4 Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου

 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη έγινε σήμερα  από τις  10.00-13.00 το πρωί η απονομή των βραβείων και των επαίνων στα σχολεία τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον  περυσινό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

 Στο διαγωνισμό βραβεύτηκε το αφιερωματικό τεύχος της μαθητικής εφημερίδας το ΘΗΤΑ της Θερμής με τίτλο «Γερμανός Καραβαγγέλης & Ευθύμιος Αγριτέλλης : Δύο Λέσβιοι ιεράρχες στον Πόντο». Το τεύχος απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Εφημερίδες».

 Πρόκειται για κοινή προσπάθεια 8 εκπαιδευτικών και 30 μαθητών από 4 Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου,, που ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να φωτίσουν την δράση των δύο Λέσβιων Ιεραρχών της Δυτικής Λέσβου, που έδρασαν στο Πόντο στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ειδικότερα συνεργάστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Άγρας, Κάτω Τρίτους, Λουτρόπολης Θερμής και Παρακοίλων , ενώ την προσπάθεια συνέδραμε και το Δ.Σ. Στύψης με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

Στην εκδήλωση μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κουτλής, που παρέλαβε τα βραβεία και τους επαίνους και ο κ. Απόστολος Κουτρής , μέλος του Δ.Σ. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 184 σχολικές μονάδες Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, 550 εκπαιδευτικοί και 11.000 μαθητές, που παρουσίασαν 1200 μαθητικές δημιουργίες

Μοιράσου το άρθρο!