Εκπαίδευση

05/03/2015 - 06:58

Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα «Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»

trong>Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα
«Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»
Λόφος Πανεπιστημίου, Μυτιλήνη
18-22 Μαρτίου 2015

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4 «Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες», διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα με θέμα την «Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην πόλη της Μυτιλήνης από 18-22 Μαρτίου 2015.
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει συστηματική ανάλυση και επιστημονική γνώση σε θέματα παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά τις πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές πτυχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την σύγχρονη παγκόσμια οικονομία και διακυβέρνηση και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, σε δημόσιους φορείς, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που επιθυμούν να καταρτιστούν σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που διαμορφώνουν το εξωτερικό περιβάλλον της (τοπικής και μη) διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είναι ανοιχτό στον γενικό πληθυσμό που επιθυμεί να ενημερωθεί για σύγχρονα ζητήματα παγκόσμιας και ευρωπαϊκής διακυβέρνησης (ευρωπαϊκοί θεσμοί και πολιτικές, παγκοσμιοποίηση και περιφερειοποίηση, θέματα οικονομικής ανάπτυξης, τοπική αυτοδιοίκηση και μεταρρυθμίσεις).
Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=191
Στους συμμετέχοντες δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εισηγητές:
Γρηγορίου Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μανώλη Παναγιώτα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ντάλης Σωτήρης, Λέκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Σκλιάς Παντελής, Καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Επικοινωνία –Πληροφορίες
Μανώλη Παναγιώτα, Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Παν. Αιγαίου,  Τηλ: 22410 99342, e-mail: manoli@rhodes.aegean.gr
Σαραγάς Γιώργος, Τοπικός συνεργάτης Δράσης 4, Τηλ: 2251036775 (10.00 πμ - 14.00 μμ)
 

Μοιράσου το άρθρο!