Εκπαίδευση

19/11/2015 - 06:59

Ενημερωτικό υλικό από το Δήμο σε Σχολεία - Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Σήμερα Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, ο Δήμος Λέσβου συμμετέχει ενεργά με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων άσκησης βίας σε παιδιά.
Μεταξύ άλλων η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, απέστειλε ενημερωτικό υλικό στην αρμόδια Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κ. Αναστασία Τσολερίδου, συνοδευόμενο με την κάτωθι επιστολή:


Προς την κα Αναστασία Τσολερίδου,
 Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου,
Αξιότιμη κα Τσολερίδου,
Όπως γνωρίζετε η αυριανή ημέρα  19η Νοέμβρη  έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης.
Ο  Δήμος Λέσβου, έχοντας  επίγνωση της ελλιπούς ύπαρξης κρατικών δομών για την ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά θύματα βίας, έχουμε δημιουργήσει δομή παιδοψυχολογικής υποστήριξης στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας , προκειμένου να απαλύνουμε το εφιάλτη της βίας από την παιδική ψυχή.
Σήμερα και με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, συμμετέχοντας ως Δήμος στην Ευρωπαϊκή  καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, σας αποστέλλω 136 D.V.D με τίτλο «το μυστικό της Νίκης»,  προκειμένου εσείς με την σειρά σας να τα διανείμετε στα 66 Νηπιαγωγεία και 66 Δημοτικά του Δήμου μας. Ελπίζοντας στην γνώση και εξ αυτού στην αυτοπροστασία των ίδιων των παιδιών.
Πιστεύω ότι συμμερίζεστε και εσείς την άποψη ότι ειδικά σήμερα  που η ταλαίπωρη πατρίδα μας, διανύει μία από τις πιο επώδυνες  περιόδους των τελευταίων ετών, τα παιδιά μας τα πιο ευαίσθητα, ελπιδοφόρα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, χρειάζεται να τα προφυλάξουμε όλοι μαζί, από ένα τραύμα καθοριστικό, βάναυσο και απάνθρωπο, στην πιο καθοριστική περίοδο της ζωής τους, αφού ως γνωστόν, δυστυχώς οι υφιστάμενες τραγικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων βίας και της παιδικής κακοποίησης.
Σίγουρη για την εκ μέρους σας κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.          

 

 

Με Τιμή
Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!