Εκπαίδευση

16/11/2023 - 17:43

Εορτασμός επετείου του Πολυτεχνείου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 τίμησε την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο:  “Πολυτεχνείο, 50 Χρόνια μετά”.

Σε μια  κατάμεστη αίθουσα, στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης,  χαιρέτησαν με θέρμη την πρωτοβουλία της Πρυτανικής Αρχής του  Πανεπιστημίου  Αιγαίου να οργανώσει εκδήλωση μνήμης, για τα 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου, ενώ ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Στράτος Γεωργούλας συντόνισε την κατάθεση βιωματικών εμπειριών και τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητριών κ.κ. Αριάδνης Αλαβάνου και Νάντιας Βαλαβάνη και του ομιλητή κ. Γιώργου Φιλιππάκη, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσαν οι ομιλίες των διοργανωτών και των προσκεκλημένων, ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, με το πολύτιμο αρχειακό υλικό από αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες  εκείνων των ημερών του συλλόγου “Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας” και των εξαιρετικών  μουσικών εκτελέσεων από τη “Μικτή ορχήστρα & χορωδία μαθητών/τριών και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης”.

 

Ο Αντιπρύτανης

Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας

Καθηγητής Στράτος Γεωργούλας

Μοιράσου το άρθρο!