Εκπαίδευση

26/02/2015 - 11:47

Επίσκεψη ΕΠΑΛ στο πλοίο Αριάδνη

Σ

ε συνέχεια υλοποίησης των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων του Ναυτικού – Ναυτιλιακού Τομέα, ειδικότητας Πλοιάρχων Ε.Ν., του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ε/Γ – Ο/Γ “ARIADNE”, στον επιβατηγό λιμένα της πόλης μας.
‘Οπως και στην προηγούμενη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβριου του 2014 στο “Blue Star 1”, έτσι και αυτήν τη φορά μας ο Πλοίαρχος και οι Αξιωματικοί του “ARIADNE” που μας υποδέχθηκαν, έδωσαν έμφαση στα συστήματα πλοήγησης, ασφάλειας και επικοινωνιών στη Γέφυρα του πλοίου. Επιπρόσθετα μας δόθηκε η δυνατότητα περιήγησης στον πρωραίο σταθμό πρόσδεσης, στα βαρούλκα και στα συστήματα αγκυροβολίας, καθώς και στο χώρο του Μηχανοστασίου, Ηλεκτροστασίου, Λεβητοστασίου, με πρόσβαση στις κύριες μηχανές, τις ηλεκτρομηχανές, το λέβητα, τους διαχωρηστήρες και άλλα βοηθητικά μηχανήματα.
Κατά την τρίωρη περιήγησή μας στο “ARIADNE”, οι μαθητές και των τεσσάρων τάξεων, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα που προσέγγισαν και τους επεξηγήθηκαν από τους αρμόδιους Αξιωματικούς Γέφυρας και Μηχανοστασίου, έγιναν κοινωνοί της ιδιαίτερης οργάνωσης, της τήρησης της ιεραρχίας που απαιτείται και της ναυτικής εθιμοτυπίας και κουλτούρας που επικρατεί στο πλοίο. Γνώρισαν δόκιμους – εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς Γέφυρας επί το έργω, όπως θα καταστούν και οι ίδιοι με την αποφοίτησής τους. Μάλιστα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ένας από τους δυο Δόκιμους Γέφυρας ήταν γυναικείου φύλλου, όμως περισσότερη εντύπωση δημιούργησε η 3η Μηχανικός, εκπρόσωπος του γυναικείου φύλλου στο Μηχανοστάσιο του πλοίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Marine & Crew Director καπτεν Δημήτριο Παρασχάκη της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways για την άμεση ανταπόκριση και οργάνωση του αιτήματος μας, και στον Πλοίαρχο και τους Αξιωματικούς του “ARIADNE”, γαι την υποδοχή, φιλοξενία και εξυπηρέτηση.
Στην προσπάθεια που γίνεται από τον Διευθυντή του Σχολείου μας και από τους καθηγητές ειδικότητας Πλοιάρχους και Μηχανικούς να συνδέσουμε την εκπαίδευση των μαθητών της ειδικότητας Πλοιάρχων, άμεσα με το αντικείμενο σπουδών τους, προσβλέπουμε στη συνέχιση και πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων χρήσιμων εκπαιδευτικών επισκέψεων και σε εμπορικά πλοία.

Μοιράσου το άρθρο!