Εκπαίδευση

23/12/2023 - 10:30

Η συγκινητική-διδακτική επιστολή της "ΣΥΝ-εξέλιξης" προς τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Το Lesvosnews.net σας ενημέρωσε για την εξαιρετική πρωτοβουλία του 5ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης να διαθέσει το χρηματικό ποσό από τα καλάντα στην ¨ΣΥΝ-εξέλιξη"

Χρηματικό ποσό προσέφερε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.

Σήμερα δημοσιεύουμε την συγκινητική - διδακτική επιστολή της "ΣΥΝ- εξέλιξης" προς τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

 

Προς :

Μαθητές 5 ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

 

Ευχαριστήριο Ως γονείς παιδιών με αυτισμό σας ευχαριστούμε για την πολύ σημαντική πράξη σας: Να συγκεντρώσετε χρηματικό ποσό από τα κάλαντα που είπατε στην γειτονιά του νηπιαγωγείου σας με την βοήθεια των νηπιαγωγών σας και να τα προσφέρετε στον σύλλογό μας, την ΣΥΝ-εξέλιξη.

Πολλές ευχαριστίες σε εσάς τα παιδιά, συγχαρητήρια στους γονείς σας για τις αξίες που σας δίνουν και συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς σας για την ιδέα και την πρωτοβουλία τους.

Θα αναφερθούμε πολύ σύντομα σε ένα χελωνάκι που είχε το όνομα: Ο Αυτός. Ήταν το μικρότερο χελωνάκι της οικογένειας και είχε μια λίγο παράξενη συμπεριφορά. Δεν έμπαινε στον κύκλο με τους συμμαθητές του, όταν τους καλούσε η δασκάλα τους. Όταν τα αδέλφια του πήγαιναν εκδρομή με τους γονείς τους στην θάλασσα, ο Αυτός πήγαινε προς το βουνό κι όταν κάποιο αδελφάκι του έκλαιγε γιατί πονούσε, ο Αυτός γελούσε. Όλη η οικογένεια στεναχωριόταν για την συμπεριφορά του, αλλά δεν ήξερε πώς να το βοηθήσει. Ώσπου μια μέρα η αδελφή του μπήκε μέσα στο καβούκι του για να δει πως ήταν εκεί μέσα. Και είδε ότι το καβούκι του ήταν διάφανο, έβλεπε τα πάντα, αλλά διασπασμένα σε πολλά- πολλά κομματάκια. Περιέγραψε την εμπειρία της σε όλη την οικογένεια κι αποφάσισαν όλοι μαζί να μην στεναχωριούνται , αλλά να τον αγαπάνε, όπως ήταν, κατανοώντας τις δυσκολίες του. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα παιδιά που έχουν αυτισμό. Παρατηρούν τις λεπτομέρειες, λατρεύουν τη μουσική, τους αριθμούς, τα παζλ, τις κατασκευές lego και την ζωγραφική. Θέλουν να παίξουν μαζί σας, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. Θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά δεν τα εκφράζουν με τον τρόπο, που συνήθως ξέρουμε.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ που χαρίσατε τις μελωδίες σας και το χρηματικό ποσό από τα κάλαντα των Χριστουγέννων σ’ αυτά τα παιδιά. Βοηθάτε έτσι κι εσείς στην επίτευξη του στόχου μας, που είναι η αποδοχή και η συμπερίληψη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία μας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους!

Με εκτίμηση,

 

Η πρόεδρος

Αναστασία Σκούρτσου-Αναγνώστου

 

Συνεξέλιξη - Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό - Λέσβος

Μοιράσου το άρθρο!