Εκπαίδευση

02/11/2012 - 14:00

Ηλεκτρονικός πόλεμος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Έριξαν το σέρβερ για να μη γίνει ψηφοφορία

Ηλεκτρονικός πόλεμος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ματαιώνεται για τέταρτη φορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  η προγραμματισμένη ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης σύμφωνα με όσα ορίζει  ο Νόμος Διαμαντοπούλου.  Οι φοιτητές κατέβασαν τους διακόπτες του server κι έτσι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πρόσβαση για κανέναν ψηφοφόρο ενώ την ίδια στιγμή  κάνουν κατάληψη και στο κτίριο Διοίκησης (έδρα Μυτιλήνη) από χτες το μεσημέρι, αιφνιδιάζοντας την Πρυτανική Αρχή που δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.
Στο μεταξύ λόγω της πτώσης του server έχει τερματιστεί και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που διαθέτουν πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο δίκτυο του Πανεπιστημίου Αγαίου!

Συνεχής ενημέρωση
 14.00  Εμπόλεμη η κατάσταση από το πρωί στην Μυτιλήνη, καθώς φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης, ενώ από το πρωί και μέχρι πριν από λίγο είχε πέσει ο κεντρικός server  του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, αλλά και οι περιφερειακοί server σε Χίο και Σάμο. αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.
Η κατάσταση παραμένει δυναμιτισμένη μετά την ανακοίνωση του πρυτανικού συμβούλιου που αναφέρει
‘’Η σημερινή αναβολή είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς στο ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό δίκτυο της Πανεπιστημιακής μονάδας της Μυτιλήνης, ενώ παρόμοια συμβάντα παρατηρήθηκαν σε Χίο και Σάμο…. Το πρυτανικό συμβούλιο δηλώνει ότι θα αναζητηθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις έκνομες πράξεις εις βάρος της περιούσιας και της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. ‘’
Η δολιοφθορά είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να επέμβει ανά πάσα στιγμή ο εισαγγελέας εάν ο πρύτανης το καταθέσει επίσημα στην Εισαγγελική αρχή.Τέλος ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Παρασκευή.
14:00 Στο Μυτιλήνη στο λόφο Ξενία που στεγάζονται οι πανεπιστημιακές  εγκαταστάσεις μαζεύονται  συνεχώς φοιτητές μετά από καλέσματα των φοιτητικών συλλόγων ενώ σε λίγο θα ξεκινήσει και συνέλευση το Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις του.  Στο χώρο βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί για να στηρίξει τους φοιτητές, ενώ στο χώρο βρίσκονται και δικηγόροι υπό το φόβο των ιουδαίων.
14.30  Υπό κατάληψη και τα τρία τμήματα στην Χίο. Μέχρι την Κυριακή, ενω την ίδια ημέρα καλούν σε νέες γενικές συνελεύσεις.

(πηγή: kounoupi.gr)

 

16:00 Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η ματαίωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δείχνει πως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν συναντά την καθολική αντίδραση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

 Για μια ακόμα φορά δεν έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη των 8 μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ούτε στη Μυτιλήνη ούτε στη Χίο ούτε στη Σάμο. Το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως καταγγέλλει και με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι διαβλητό και αυτό φάνηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο σήμερα που πήγε να εφαρμοστεί.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης που τεχνηέντως επιχειρείται από ορισμένες πλευρές και η απόδοση της αποτυχίας εφαρμογής του σε «έκνομες» πράξεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μετατρέψει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και παραγωγής εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου σε χώρο αστυνόμευσης και πειθαρχικών διώξεων.

Θεωρούμε πως η μόνη διαδικασία που απομένει πια να γίνει είναι η ματαίωση αυτής της παρωδίας των «εκλογών» και η κατάργηση του νόμου Αρβανιτόπουλου.

Μυτιλήνη, 02/11/2012

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!