Εκπαίδευση

02/08/2015 - 19:14

Κακή σχολική χρόνια....Μεγάλα τα κενά εκπαιδευτικών στη Λέσβο

Ε

κρηκτική αναμένεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τα κενά εκπαιδευτικών. Πάνω από 200 τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού Λέσβου 42 τα κενά σε γυμνάσια και λύκεια.

Στη Β΄ βάθμια εκπαίδευση 42 είναι τα κενά, μετά από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Λέσβου και συγκεκριμένα 30 κενά στη Λέσβο και 12 στη Λήμνο , μεταξύ των οποίων 9 φιλόλογοι , 10 μαθηματικοί, 13 φυσικοί- βιολόγοι . Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του καλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 07 Αυγούστου. Πολλαπλάσια τα είναι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 105 κενά στους δασκάλους 80 στους νηπιαγωγούς ενώ πολλές «απουσίες» εντοπίζονται και στις ειδικότητες. «Τα κενά φέτος θα είναι περισσότερα από πέρυσι στους καθηγητές» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Μαρία Περδικούρη απορρίπτοντας ως απαράδεκτες της δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για εθελοντική εργασία για 1-2 ώρες παραπάνω των εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό κίνημα και στις απαιτήσεις του προηγούμενου Υπουργού για εθελοντές εργαζόμενους απάντησε με κινητοποιήσεις. Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά το κάνουν ήδη και μέσα στις σχολικές αίθουσες και στα κοινωνικά φροντιστήρια».

«Μία διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε τρεις διοικητικές» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η προεδρεύουσα του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη τονίζοντας ότι κάθε χρόνο επιβαρύνεται η κατάσταση μέσα στα σχολεία. «Πέρυσι αντιμετωπίσαμε φοβερές δυσκολίες με τμήματα που δεν είχαν δασκάλους, με αύξηση των παιδιών στα τμήματα, με σχολεία που δεν είχαν δασκάλους ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής ως δικαιούνται. Φέτος που τα κενά είναι μεγαλύτερα και τα μηνύματα από το Υπουργείο δυσοίωνα για νέες προσλήψεις αντιλαμβάνεται κανείς τι θα αντιμετωπίσουμε».
Καθαρή εικόνα πάντως για τις κενές θέσεις ανά μονάδα και ανά ειδικότητα θα υπάρξει αρχές του Σεπτέμβρη χωρίς να αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις.
 
Μυρσίνη Τζινέλλη /  ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Μοιράσου το άρθρο!