Εκπαίδευση

07/11/2013 - 07:43

Κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη)

yle="text-align: justify;">Από χθες το βράδυ (6-11-13) το κτήριο της διοίκησης του πανεπιστημίου αιγαίου (Μυτιλήνη) βρίσκεται υπό κατάληψη από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των εστιών, με τη στήριξη αλληλέγγυων. Η ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιείται καθημερινά στις 17:00 και είναι ανοιχτή σε όλους.

Το πρώτο κείμενο από τη χθεσινή πρώτη συνέλευση της κατάληψη:

 

Αγγελία:

“Ζητούνται φίλοι με ευρύχωρο σπίτι και καλή καρδιά, για προσωρινή(;) φιλοξενία, μέχρι οι υπεύθυνοι της μέριμνας να θυμηθούν τον ρόλο τους.”

Η αγγελία αυτή προέκυψε μετά από συζήτηση (6-11-13) με τον αντι-πρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας και την απάντησή του στο κεντρικό ερώτημά μας «ποια είναι η άμεση λύση για τη στέγασή μας;»

Παραθέτουμε την απάντηση  όπως εκφράστηκε, μα θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε να συνεχίσετε μόνο με δική σας ευθύνη.

«Ε… βρείτε λύση μόνοι σας… ας σας φιλοξενήσει κάποιος φίλος σας»

Εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα να βρούμε λύση μόνοι μας. Πήραμε την πρωτοβουλία να καταλάβουμε το κτήριο της διοίκησης, μετά από συνεχείς αρνήσεις των πρυτανικών αρχών να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν ήταν αυτοσκοπός μας να καταλάβουμε τη διοίκηση, αποτελούσε μια λύση ανάγκης. Παράλληλα με την επιτέλεση της άμεσης στέγασής μας, η κίνηση αυτή αποτελεί ένα μέτρο πίεσης προς τις πρυτανικές αρχές να πράξουν το αυτονόητο.

Αφού δεν θέλουν αυτοί, μπορούμε εμείς!

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να στεγάσουμε εμάς για εμάς, δίχως διαμεσολαβητές.

Όποιος δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη στέγαση, δεν μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη φοίτηση.

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία στο πλευρό μας, καθημερινά στην ανοιχτή συνέλευση στις 17:00 στο κατηλλειμένο κτήριο

Επιτροπή αγώνα εστιών Λέσβου

Αλληλέγγυες/ αλληλέγγυοι

 

(φωτογραφία από προχθεσινή πορεία των φοιτητών)

Μοιράσου το άρθρο!