Εκπαίδευση

12/07/2020 - 06:51

Κωνσταντάρα Ηλέκτρα και Καραμβάλη Δήμητρα: οι πρώτες των πρώτων στη Λέσβο - Πάνω από 19.000 μόρια

Γυναικεία υπόθεση είναι οι πρώτες των πρώτων τη φετινή χρονιά στη Λέσβο, με την Κωνσταντάρα Ηλέκτρα από το 4ο ΓΕΛ στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών και την Καραμβάλη Δήμητρα από το Πειραματικό ΓΕΛ να αγγίζουν και να ξεπερνούν τα 19.000 μόρια. Οι πρώτοι των πρώτων στα σχολεία της Μυτιλήνης αλλά και της επαρχίας της Λέσβου μιλάνε στα «Νέα της Λέσβου» για τη φετινή «περίεργη» χρονιά, εν μέσω πανδημίας, για τις δυσκολίες που συνάντησαν, τον τρόπο που δούλεψαν και το μυστικό που τους έκανε να μετατρέψουν σε δύναμη τις δυσκολίες και να φθάσουν στους στόχους τους. 

 

Καραμβάλη Δήμητρα: Με πείσμα ως την κορυφή 

Μαθήτρια του Πειραματικού ΓΕΛ, στον τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 19.075 μόρια και βρίσκεται στην κορυφή. Έγραψε δυο ολοστρόγγυλα 20άρια σε Μαθηματικά και Οικονομία καθώς επίσης 19,4 Πληροφορική. Το 16,9 στην έκθεση μπορεί να είναι από τις καλύτερες βαθμολογίες συνολικά στο συγκεκριμένο μάθημα, όμως, «κράτησε» την συνολική βαθμολογία της που θα μπορούσε να πάει και ακόμη πιο ψηλά. Θα επιλέξει οικονομικές σχολές και ένστολα. 

«Δεν ήταν εύκολη χρονιά. Ο κορονοϊός και όλα αυτά που έγιναν με τα ΜΑΤ δεν με άφησαν ανεπηρέαστη γιατί ενδιαφέρομαι για την επικαιρότητα. Η καραντίνα μας έδωσε χρόνο για διάβασμα όμως τα τηλεμαθήματα  δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το διά ζώσης μάθημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε να δούμε τους φίλους μας, να πάρουμε αέρα. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είχα πρόγραμμα.  Δούλεψα πάρα πολύ, είχα τη στήριξη των γονιών μου, είχα πείσμα και θέληση και τα κατάφερα». 

 

Κωνσταντάρα Ηλέκτρα: Πρωτιά με καλή ψυχολογία 

Στην κορυφή των επιδόσεων και η Κωνσταντάρα Ηλέκτρα, μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ, στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών. Συγκέντρωσε 19.175 μόρια. 

«Ήταν μαθήματα που μου άρεσαν  και διάβασα πολύ. Δεν το περίμενα ότι θα έγραφα τόσο καλά. Έγραψα 20 Κοινωνιολογία, 19,4 Ιστορία, έκθεση 18,4. Δεν έχω καταλήξει ακόμη ποια σχολή θα επιλέξω, σκέφτομαι Νομική, αλλά δεν απορρίπτω και την Ιστορία. Η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό  μας πρόσφερε ένα επιπλέον άγχος, ήταν μια καινούργια κατάσταση. Τα διαδικτυακά μαθήματα δεν μου άρεσαν στην αρχή, στην πορεία συνήθισα και μάλιστα με διευκόλυναν γιατί δεν χρειαζόταν να μετακινούμαι. Η καραντίνα ήταν για μένα μια ευκαιρία για συστηματικό διάβασμα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο επίσης η ψυχολογία και ψυχραιμία που καταφέρνεις να διατηρείς όταν γράφεις πανελλήνιες. Εγώ γενικά είδα τη διαδικασία των πανελληνίων όπως όλες οι άλλες εξετάσεις».

 

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ των Πέλλη Γιακουμή και Ντίνας Βερβέρη από  Τα ΝΕΑ της Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!