Μετά το κράξιμο η ΕΛΜΕ Λέσβου ξύπνησε....

Έπρεπε να υπάρξουν δεκάδες δημοσιεύματα, εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ώστε η ΕΛΜΕ Λέσβου να ασχοληθεί με το Δ/ντη του Σχολείου και την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Λέσβο. Δυστυχώς η ΕΛΜΕ Λέσβου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ζει στο κόσμο της, ότι θέλει κράξιμο για να ξυπνήσει και.... εφαρμόζει το δόγμα η σιωπή είναι χρυσός.

 
Μετά από τόσες μέρες η ΕΛΜΕ Λέσβου επιτέλους ασχολήθηκε με το θέμα.... 
Και κάτι ακόμη:  όλα αυτό το διάστημα που στο σχολείο  παιζόταν όλο αυτό το σκηνικό κανείς από την ΕΛΜΕ δεν άκουσε τίποτα; Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν άλλου; Μόνο θέμα του Δ/ντη ήταν; Για άλλη μια φορά βρήκε εφαρμογή η ηλίθια συναδελφική αλληλεγγύη... Ας κάνει και η ΕΛΜΕ την αυτοκριτική της ...
 
H ανακοίνωση:
 
Με αφορμή: α) δημοσιεύματα του τύπου β) την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης με αναστολή   ιδιοκτήτη του κυλικείου του 6ου  Γυμνασίου της πόλης της Μυτιλήνης για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» καθώς και  την εμπλοκή στη συγκεκριμένη δίκη του Διευθυντή του σχολείου  ως μάρτυρα υπεράσπισης και γ) αφού πήρε υπόψη της  άμεσες  μαρτυρίες  γονέων η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της  ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε τα παρακάτω:
«Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια  με θύματα  μαθήτριες, καθώς ο Δ/ντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ,ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε  ότι βασικό  καθήκον των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία  των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη  ή με παραμέληση  να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν. 
Να υπενθυμίσουμε, με την ευκαιρία αυτή, ότι: α) και στο παρελθόν έχει καταγγείλει  η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τη στάση και τις πρακτικές  του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί.(http://elmeles.blogspot.gr/2015/05/1.html#more) και β)Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το  σωματείο μας.
 
Η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ζητά:
 Να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τον  ιδιοκτήτη του κυλικείου για την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους.
Να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης,(ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας  και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες  διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε  ο Διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως  έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε «τα έργα του» και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του. Ζητάμε την απομάκρυνσή του από τη θέση του Δ/ντή του Σχολείου και από το χώρο της Εκπαίδευσης. Οφείλει επίσης  η Δ/νση Δ/Βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».
 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ