Εκπαίδευση

27/03/2024 - 13:06

ΜΟ-TO KEY 2024 Ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου παρουσιάζει με υπερηφάνεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΜΟ-TO KEY", που θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά, από την 1η έως την 4η Απριλίου, στη Λέσβο, στο Δημοτικό Σχολείο Κάπης, στο Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης .

Το ΜΟ-ΤΟ KEY είναι ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει παιδιά και νέους στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους προετοιμάζει για τη διοργάνωση ενός πολιτιστικού γεγονότος. Από το 2017, το ΜΟ-ΤΟ KEY έχει αποτελέσει ένα σταθερό πυλώνα στον χώρο της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια:

Πρώτο Στάδιο: Εκπαιδευτικά Εργαστήρια. Στο πρώτο στάδιο, τα σχολεία που συμμετέχουν υιοθετούν έναν διάσημο μουσικό και τον φιλοξενούν. Ο μουσικός αυτός πραγματοποιεί μια συναυλία στο σχολείο και έτσι η ομάδα μαθητών υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους κάνει πράξη αυτά που έμαθαν στο – ειδικά γι’ αυτούς – εργαστήρι που διοργανώνει το Φεστιβάλ, αποκτώντας εμπειρία στη διοργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ενός πολιτιστικού γεγονότος.

Δεύτερο Στάδιο: Η Μεγάλη Συναυλία. Στο δεύτερο στάδιο, όλοι οι μουσικοί που φιλοξενήθηκαν από τα σχολεία συναντιούνται για μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου. Αυτή η συναυλία, η οποία διοργανώνεται από κοινού από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο ΜΟ-ΤΟ KEY, αποτελεί μια επίδειξη της δημιουργικής δύναμης και του συνεργατισμού των νέων.

Φέτος, ειδικά για το ΜΟ-ΤΟ ΚΕΥ, φτάνουν στη Λέσβο σημαντικοί νέοι μουσικοί. Ο βιολοντσελίστας  Alexander Wollheim, μέλος της Karajan Academy of the Berliner Philharmoniker, η πολλάκις βραβευμένη κλαρινετίστρια Odile Ettelt και ο βιολονίστας Wassili Wohlgemuth, βραβευμένος στο διεθνή διαγωνισμό "Musica Goritiensis" και στον Alberto Lysy International Violin Competition.  

 

Η καταληκτική συναυλία του ΜΟ-ΤΟ KEY, που θα διοργανώσουν οι μαθητές, θα πραγματοποιηθεί την 4η Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με την παρουσία όλων των μουσικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Δημοτικό Σχολείο Κάπης - Wassili Wohlgemuth, σχολική συναυλία: 2 Απριλίου

Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας - Odile Ettelt, σχολική συναυλία: 3 Απριλίου

6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης - Alexander Wollheim, σχολική συναυλία: 3 Απριλίου

 

 

Μοιράσου το άρθρο!