Εκπαίδευση

12/09/2020 - 22:58

Μπάχαλο με τα σχολεία στη Λέσβο... τελικά τι θα γίνει τη Δευτέρα;

Nikos Libertas / SOOC
Λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων στο νησί μας και επικρατεί απίστευτη σύγχυση. Είχαν τελικά δικαίωμα οι δύο Δήμαρχοι να αποφασίσουν να μην ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου; Άλλαξε απόφαση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου; Έχουν έρθει οι μάσκες τελικά στο σχολεία της Λέσβου;

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη  (και του Δήμου Δυτικής Λέσβου στη συνέχεια) να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Θοδωρής Λιβάνιος αντίστοιχα με παρέμβασή τους επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

 

--

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου  Παιδείας Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Κατσαβελλη

"Περί μάσκας ο λόγος….

Οι μάσκες ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ στον Δήμο Μυτιλήνης.

Η τελευταία ενημέρωση από την ΚΕΔΕ έγινε την Παρασκευή 11-9-2020 (και μετά από αλλεπάλληλες δικές μας οχλήσεις), γνωρίζοντάς μας ότι «θα ειδοποιηθούμε» από τη μεταφορική εταιρεία για την παραλαβή τους.

ΚΑΜΙΑ ενημέρωση δεν πραγματοποιήθηκε σε ΚΑΜΙΑ από τις υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης. Μετά από δικές μας ενέργειες διαπιστώθηκε ότι οι μάσκες βρίσκονται στην αποθήκη της μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή του Καρά Τεπέ. Οι δε υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν αδυναμία πρόσβασης στον χώρο για την παράδοσή τους. 

Ο Δήμος Μυτιλήνης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραδοθούν οι μάσκες στα σχολεία."

 

----

Η  απογευματινή ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου: 

Οι μάσκες για τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έφτασαν το πρωί στην Μυτιλήνη, με παράδοση στον Δήμο της έδρας(Μυτιλήνης) . Δυστυχώς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση, οι δε υπεύθυνοι στον Δήμο Μυτιλήνης μας εδήλωσαν ότι δεν παρέλαβαν κάτι. Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και την μεταφορική εταιρία, επιβεβαιώθηκε ότι οι μάσκες είναι στο νησί. Θα τις βρούμε και θα τις μοιράσουμε μέχρι αύριο στα σχολεία. ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ. Απολογούμαι για την αναστάτωση, αλλά κάποια πράγματα μας ξεπερνάνε.

--

 

Διαβάστε εδώ την πρωινή ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης  και εδώ την πρωινή ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου

 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 

 

Μοιράσου το άρθρο!