Ο Δάσκαλος ! Οικόπεδο για σχολική στέγη στη Μυτιλήνη δώρισε ο Π. Παρασκευαΐδης

Πιστός σε μια οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα προσφοράς στην εκπαίδευση, ο συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτης Παρασκευαίδης παραχώρησε κτηματική – οικοπεδική έκταση επτά στρεμμάτων στην περιοχή της Σουράδας στο νότιο τμήμα της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολικής στέγης.

Τη δωρεά της μεγάλης οικονομικής αξίας αυτής έκτασης, ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης σημειώνοντας ότι στο οικόπεδο θα μπορούσε να ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης το οποίο με 130 μαθητές συστεγάζεται με το 5ο  Γυμνάσιο των 230 μαθητών δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται εκρηκτική. Ας σημειωθεί ότι ήδη ειδικοί διερευνούν τη δυνατότητα αγοράς οικοπέδου ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου. Η δωρεά του κ. Παρασκευαίδη δίνει προοπτική λύσης στο αδιέξοδο αφού ακόμα και αν δε φιλοξενήσει την ανέγερση του συγκεκριμένου σχολείου μπορεί να φιλοξενήσει την ανέγερση άλλου σχολείου.

Όπως σημείωσε ο κ. Αριστείδης Καλάργαλης θα ανακοινώσει επίσημα τη δωρεά στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό κατά τη διάρκεια συνάντησης τους αύριο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποδοχής της δωρεάς και του ελέγχου του οικοπέδου από επιτροπή καταλληλότητας.

Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, γιός του «σοφού» παιδαγωγού Σταύρου Παρασκευαΐδη γεννήθηκε το 1933 στη Μυτιλήνη, όπου και ζει. Σπούδασε όπως και ο αδελφός του Σταύρος, φιλολογία και υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση από τις θέσεις του φιλολόγου, του Γυμνασιάρχη, του λυκειάρχη, του Προϊσταμένου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του σχολικού Συμβούλου. Ασχολήθηκε με την ιστορία, τη λαογραφία, την κριτική του γραπτού λόγου ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και Λήμνου, εκπρόσωπος στη Λέσβο της Διεθνούς Αμνηστίας, Πρόεδρος της Εταιρίας Αιολικών Μελετών και Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου. Έγραψε άρθρα, μελέτες και πολλά βιβλία.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ  - ΜΠΕ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ