Εκπαίδευση

15/04/2020 - 07:17

‘’Πασχαλινοί ΜΠΛΕ λαγοί’’ με ΡΟΖ Συριζαίικα πετραχήλια

ή Όταν η γλίτσα του κυβερνητικού συνδικαλισμού ξύνει τον πάτο της σαπίλας του!

Ανακοίνωση από ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου / Αγωνιστική Συσπείρωση 

Συνάδελφοι – ισσες:

   ‘’Πασχαλινοί λαγοί’’ με Συριζαίικα πετραχήλια η ΔΑΚΕ και ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου βγήκαν μεγαλοβδομαδιάτικα στο  σεργιάνι.

Επιχειρούν με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να ‘’θυμιατίσουν’’ εκπ/κούς- γονείς κι εργαζόμενους με το κατά ΕΣΠΑ ‘’ευαγγέλιο’’ και κατά Κεραμέως ανάγνωσμα  προς καλλιέργεια  συναισθημάτων «καλής θέλησης», «ενότητας», ‘’φιλευσπλαχνίας’’ κι ευρωλαγνείας για την κάλυψη των αναγκών (laptops - tablets) των μικρών μας μαθητών, «Tablet …………σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωμένα τα έχουν ανάγκη»  χωρίς να βγάζουν άχνα όμως για την αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει τους λαούς της ΕΕ και πιστά υπηρετούν  ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ αστικά κόμματα γονατίζοντας κάθε εργαζόμενο, λαϊκή οικογένεια και νοικοκυριό!!

   Μας προϊδεάζουν κάνοντας μνεία στη φράση της  Υπουργού στη Βουλή, ότι «…ιδιώτες και εταιρείες έχουν προβεί σε σημαντικές δωρεές για περαιτέρω άμεση ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», αλλά για τα τσουβάλια επιδοτήσεων – ενισχύσεων – δανεικών κι αγύριστων της ΕΕ που θα φορτωθούν στους λαούς, ζεστού χρήματος και φτηνής εργατικής δύναμης σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εταιρείες κλπ που δίνει η κυβέρνηση και τάζει η αντιπολίτευση σακατεύοντας οικογένειες ………κουβέντα!!

Αλήθεια ο ιός της ‘’συμπονετικότητας’’ πώς τους άφησε  να εναποθέσουν τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου  σε χορηγίες και δωρεές, σε μια κούρσα εξευτελισμού;;

Διαπιστώνουν μάλιστα και το «κλίμα ευφορίας στην κοινή γνώμη, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που …………δημιουργούσαν, εύλογα κατά το ΔΣ όλα τα παραπάνω»!!

    Πρόκειται για απόφαση μνημείο - σαπίλας της πλειοψηφίας του ΔΣ (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΣΥ) με στόχο να  εξαγνίσει την κυβερνητική πολιτική όπως και των προκατόχων τους, απ’ τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά  χαρακτηριστικά της και να εντάξει τις αποφάσεις του ΔΣ και τη λειτουργία του σωματείου στην υπηρεσία της προπαγάνδισης του κυβερνητικού ‘’έργου’’, του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της αντιπολίτευσης!!!

Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και το αίτημά τους για τη δραστηριοποίηση του προέδρου της Βουλής όπως και  η αναζήτηση «μέριμνας» από τη Γραμματεία Αιγαίου…….. 

Αλήθεια αναρωτιόμαστε ρητορικά,   τι εμποδίζει τα κόμματά τους (ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ) και τους βουλευτές τους στη Λέσβο από το  να  καταργήσουν π.χ. όλες τις φοροαπαλλαγές (50 και βάλε) των  ‘’φτωχών’’ εφοπλιστών,  και να προχωρήσουν άμεσα με μια απλή νομοθετική ρύθμιση  στην κάλυψη όλων των αναγκών των μαθητών;;

 Αποπροσανατολίζουν και κοροϊδεύουν!!!

   Απόδειξη η καταψήφιση (ΔΑΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΣΥ) των προτάσεων  που καταθέταμε ως ΠΑΜΕ  και που αναδείκνυαν ότι τη στιγμή που για τις οικογένειες και τους μαθητές μας η κυβέρνηση δεν έβρισκε στη μια της τσέπη  χρήματα  παρά

μόνο για…………………   ένα tablet ανά πενήντα μαθητές, από την άλλη  με γαλαντομία και χωρίς καμιά τσιγκουνιά πακτωλός εκατομμυρίων χαρίζονταν στους καναλάρχες, τους  κλινικάρχες και τους υπόλοιπους φιλεύσπλαχνους ‘’συγγενείς’’ τους.

Έχουν πάθει αβλεψία μπροστά σ’ ένα σωρό αντεργατικά μέτρα, που με άλλοθι την κρίση του κορωνοϊού περνούν αβέρτα με τη στήριξη των αστικών κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. 

     Άρχισε φαίνεται να πλήττει η πλειοψηφία του ΔΣ στη συγκάλυψη,  που ως τώρα απλόχερα έδινε στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Παρά του ότι εδώ και καιρό σέρνεται ακόμα και πίσω από τις αποφάσεις και τις θέσεις της ΔΟΕ, που επιμελώς κρατώντας τα προσχήματα φροντίζει να πέφτει στα μαλακά η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την εκάστοτε κυβέρνηση, στη λογική πάντοτε του εφικτού, κάνουν και παραπέρα βήματα. Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα!!

Βρήκαν συνταγή για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που πάει ασορτί με την κυβερνητική πολιτική. Παίρνουν την αφρόκρεμα της  γλίτσας της για να ξύσουν τον πάτο της ξεφτίλας του!!

   Επιδιώκουν:

● Να εγκαταλείψουν οι Εκπ/κοί της Λέσβου την αξιοπρεπή αγωνιστική – διεκδικητική στάση αλληλεγγύης που έδειξαν απέναντι σε όλους τους μαθητές τους και τα προβλήματα των  οικογενειών τους.

● Να την χαλιναγωγήσουν, να την καναλιζάρουν στα δικά τους γούστα μετατρέποντάς την σε κουρελού επαιτείας και λιβανίσματος της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

● Να μεταλαμπαδεύσουν σε Εκπ/κούς και γονείς τις αξίες της ‘’ενότητας’’ και της ‘’ισότητας’’ απέναντι σ’ αυτόν στον ιδιότυπο πόλεμο όπως αποκαλείται, καλώντας μας να γίνουμε συνοδοιπόροι και χειροκροτητές των σχεδιασμών της  κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τζαρτζαρίζονται αυτή τη στιγμή  στις πασαρέλες της αστικής τάξης  για το ποιος θα χαρίσει – στηρίξει καλύτερα τα συμφέροντα των φτωχών εφοπλιστών – τραπεζιτών – μεγαλοξενοδόχων – κλινικαρχών και των λοιπών από το συγγενολόι τους.

● Να μπολιαστούν εργαζόμενοι, εκπ/κοί, γονείς και μαθητές με του ενός ή του άλλου ευρωενωσιακού μοντέλου για την Παιδεία υπό την σκέπη του ΟΟΣΑ, που είναι το ίδιο επικίνδυνα και τοξικά για μυαλά και συνειδήσεις, με τα COVID- 19 projects των «ανεπτυγμένων» και πολιτισμένων κρατών της ΕΕ, με τους χιλιάδες νεκρούς με τα απογυμνωμένα- υποβαθμισμένα εμπορευματοποιημένα συστήματα υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών τους.

● Να  συμπεριλάβει το υπουργείο Παιδείας την πλειοψηφία του ΔΣ, στο διαγωνισμό συμμετοχής για βράβευση στην  καλύτερη εξ’ αποστάσεως “ασύγχρονη εκπαίδευση”, αφού κι άξιος είναι ο μισθός τους κι αξιότερη η συνεισφορά τους!!

Μοιράσου το άρθρο!