Εκπαίδευση

11/09/2017 - 15:35

Πρεμιέρα νέας σχολικής χρονιάς στη Λέσβο και δύο βραβεύσεις μαθητών

&n

bsp;

«Χαιρετισμός Προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς»

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,

Ευχαριστώ από καρδιάς τους Δ/ντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων που είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας καλέσουν στο σημερινό αγιασμό αλλά λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί μας στις 12 Ιουνίου 2017, σήμερα θα παρευρεθώ στον Αγιασμό των Σχολείων της περιοχής του Πολιχνίτου.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις αφού τακτοποιήθηκαν οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και για πρώτη φορά έχουμε σχεδόν καλύψει τα τμήματα ένταξης.

Καλούμαστε να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των αντιξοοτήτων που θα εμφανιστούν και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη.

 

         

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ

 

 

 
 
---------------------
 
Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελε να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά με υγεία,  τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, δασκάλους και καθηγητές.
 
 
  Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά προβλήματα τόσο από τις επιπτώσεις του πρόσφατου σεισμού όσο και από παλαιά χρόνια προβλήματα . 
     Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης με πολύ όρεξη και με μεθοδικότητα και σοβαρότητα είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στο πλευρό των συλλόγων για να βοηθήσει και να συμβουλέψει όποτε του ζητηθεί. 
Μέσα από τις επιτροπές που συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. με τις ενέργειές του και τις παρεμβάσεις τους προασπίζουν τα συμφέροντα των σχολείων . Με προσωπικές συναντήσεις με τους αρμόδιους και με έγγραφα στα αντίστοιχα υπουργεία ζητούνται να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας (καθαρίστριες ,επιπλέον χρηματοδότηση κ.α. ) .
Μέχρι σήμερα το νέο Δ.Σ. με ενέργειές του πέτυχε να δοθεί λύση στα εξής άμεσα προβλήματα που αντιμετώπισε   
1.    Αλλαγή διορθωτικού κέντρου για τους υποψηφίους της Λέσβου των πανελλαδικών του 2017  (αδικαιολόγητες χαμηλές βαθμολογίες τις προηγούμενες χρονιές ιδίως στο μάθημα της Έκθεσης) 
2.    Αλλαγή της ώρας εξετάσεων των εξ αναβολής Πανελλαδικών εξετάσεων (είχαν ορισθεί στις 16:00 με έντονο καύσωνα)  
3.    Ποσόστωση λόγω σεισμού για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών της Λέσβου .
     Βρισκόμαστε ακόμα στην διαδικασία αντιμετώπισης για την ποσόστωση για τους υποψηφίους για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας .
Ενημερώνουμε τους συλλόγους ότι είμαστε στο πλευρό τους για να βοηθήσουμε αρκεί να μας το ζητήσουν και ότι έγγραφα στέλνουν  να τα κοινοποιούν στην Ένωση ώστε και γνώστες να είμαστε αλλά και αν μπορούμε να βοηθήσουμε ή να συμβουλέψουμε .
 

---------------

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρέστη σήμερα το πρωί στην καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά, κουράγιο και δύναμη για να πετύχουν τους στόχους και για να αριστεύσουν στα μαθήματα τους. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι, ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα αιτήματα και έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στα σχολεία της Λέσβου. «Οι προσπάθειες συνεχίζονται πάντα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Γαληνός

Ακολούθως, ο Δήμαρχος παρέδωσε τα βραβεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης, στους απόφοιτους μαθητές του Σχολείου Ραφαήλ Ψυρούκη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 58η Μαθηματική Ολυμπιάδα, στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, στη Βραζιλία και Θεόδωρο Κόκκορη, που διακρίθηκε στον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού.  

 

 

---------------

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη σήμερα στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Καλογήρου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους 25 μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς και τους διδάσκοντες.

Επίσης, επισημαίνοντας τον σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των Ειδικών Σχολείων ιδίως στις νησιωτικές περιοχές, τόνισε ότι με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά χρηματοδοτεί τη στελέχωσή τους με ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές κλπ.

 

----------------

 

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (11.09.2017),  ένστολο προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.

Στα συγκεκριμένα φυλλάδια, περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δίνονται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές στα παιδιά και στους γονείς τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

 

 

Βίντεο από το Πειραματικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!