Εκπαίδευση

07/08/2016 - 21:02

Βράβευση αριστούχων μαθητών Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών

yle="text-align: justify;">Στον αύλιο χώρο του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 6-8-2016 το απόγευμα, με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή, η εκδήλωση για την βράβευση των αριστούχων μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ».

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαχρυσό, σχετική με τις τρέχουσες δραστηριότητες του Συλλόγου και εν συνεχεία ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Αλεξέλλης μας ανέπτυξε σε ομιλία του «Τις διαφορές μεταξύ εκπαίδευσης και παιδείας και πως αυτές συμβάλουν  στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού». 
Οι βραβεύσεις άρχισαν με τα παιδιά του  Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στην ζωγραφική και στην έκθεση με θέμα  το περιβάλλον, μια δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με την συνεργασία του Συλλόγου και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών στις 5 Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα  για το περιβάλλον. 
Οι 4 πρώτες τάξεις διαγωνίσθηκαν στην ζωγραφική με θέμα:
«Ζωγραφίζω κάτι από το περιβάλλον του χωριού μου»
και οι 2 μεγαλύτερες τάξεις διαγωνίσθηκαν στην έκθεση με θέμα:
 «Τι γνωρίζετε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»
Βραβεύτηκαν:
Από την Α! Τάξη   ο Δασκάλου Φίλιππος και ο Σαμαρτζής Βασίλης. 
Από την Β! Τάξη   η Κέντση Ταξιαρχούλα και η Λιαδέλλη Ντορέτα.
Από την Γ! Τάξη   ο Κέντσης Στράτος και η Ντήνια Ειρήνη. 
Από την Δ! Τάξη   η Γκίζα Γεωργία και η Μολυβιάτου Νίκη.
Από την Ε! Τάξη   ο Αλεξίου Γιώργος και ο Λέλεκας Φίλιππος.
Από την ΣΤ! Τάξη η Ευαγγέλου Χριστίνα και η Κοζπή Σταυρούλα.  
Στο σημείο αυτό, η θεατρολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νάσια Δαφιώτη, μας διάβασε τις εκθέσεις των παιδιών που διακρίθηκαν και στη συνέχεια διασκέδασε τους μικρούς μας φίλους με ένα σύντομο θεατρικό παιχνίδι.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την βράβευση των αριστούχων από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Βραβεύτηκαν:
Από  την   Α!  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  η Αλεξίου Μαρία, η Δράκου Δήμητρα, ο Καλιοντζής Παναγιώτης, ο Κωστής Παρασκευάς,  και   ο Λέλεκας Κωνσταντίνος.
Από την    Β!  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   η  Γεωργιτζίκη Γαρυφαλιά, η Γκίζα Κωνσταντίνα, η Ζούρου Χριστίνα, ο Καλιοντζής Θεόδωρος, η Κοζπή Ταξιαρχούλα, και   η Σφακιανού Γαρυφαλιά. 
Από την    Γ!  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ η Αχλάδα Μαρία και ο Καραντώνης Μιχάλης.  
Από την    Β!  ΛΥΚΕΊΟΥ ο  Ταλιαντζής Ιωάννης και 
Από την    Γ!  ΛΥΚΕΊΟΥ  η  Δράκου Χαρίκλεια.
 
     Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον ερασιτέχνη φωτογράφο κ. Πέτρο Τσακμάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για μια ξενάγηση, μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, σε ένα σημαντικό κομμάτι της πανίδας της Λέσβου, το οποίο αφορούσε κυρίως τα αποδημητικά πουλιά και με στόχο να πάρουν τα παιδιά μια ιδέα από την φύση του νησιού μας. 
   Η βραδιά έκλεισε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς. Τα νούμερα που κέρδισαν είναι τα παρακάτω:
Το νούμερο 269  κερδίζει μία τηλεόραση, το νούμερο 495 ένα tablet, το νούμερο 89 ένα σύστημα σιδερώματος, το νούμερο 178 ένα μπλέντερ και το νούμερο 221 ένα ραδιόφωνο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για την παραλαβή των δώρων είναι το 69746.40419 κ. Δ. Πα[αχρυσός.
 
   Όσον αφορά τις προσεχείς δραστηριότητές του Συλλόγου σας ενημερώνουμε ότι: 
   Στις 23 Αυγούστου το πρωί, που είναι τα 9μερα της Παναγίας, θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή και την παραμονή 22 Αυγούστου το απόγευμα στις 7:30 μετά τον εσπερινό, θα πραγματοποιηθούν στον αύλιο χώρο του «Μουσείου προσφυγικής μνήμης 1922», εορταστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην συμπλήρωση 10 ετών από τα εγκαίνιά του, τον Αύγουστο του 2006, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
   Σημειώνουμε ότι, στην εκδήλωση αυτή θα έχουμε κοντά μας, τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου τα οποία θα μας παρουσιάσουν ένα ωριαίο περίπου πρόγραμμα παραδοσιακών σκοπών, της Λέσβου και της Μικράς Ασίας.
     Τέλος, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση από τα μουσικά τμήματα του Συλλόγου μας, στα οποία αυτή τη στιγμή παρακολουθούν μαθήματα 22 παιδιά.
 

Μοιράσου το άρθρο!