Εκπαίδευση

19/02/2012 - 14:24

Υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας Πανεπιστημίου Αιγαίου με τα επιμελητήρια των νησιών

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιστό στην 20ετή δέσμευσή του για τη σύνδεση αλλά και την αλληλεπίδρασή του με τις τοπικές κοινωνίες και ταυτοχρόνως προσηλωμένο στην ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου, στοχεύει στη δημιουργία δικτύων και δεσμών με τα Επιμελητήρια του Αιγαίου. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να δημιουργήσει δικτυώσεις από φορείς και επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου οι οποίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσουν, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, το συνδετικό κρίκο μεταξύ της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης και της ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 13.00 στη Μυτιλήνη (Λόφος Πανεπιστημίου – Κτήριο Διοίκησης – Αίθουσα Συγκλήτου) θα πραγματοποιηθεί τελετή για την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Σάμου καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Η υπογραφή των πρωτοκόλλων αυτών γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων:

1. «Πολυνησιωτικότητα»: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου

2. «Δ.Α.ΣΤΑ.»: Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Γραφείου Διασύνδεσης, Πρακτικής Άσκησης και Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσις (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) του ΕΣΠΑ (2007-2013) του Υπουργείου Παιδείας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης skype η κα Ιφιγένεια Ορφανού, Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μοιράσου το άρθρο!